Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Frans17

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Frans17

@frans17

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    dank jullie voor het advies, ik heb de wort (10l) gestookt ph was iets meer dan 4 (grainfather koperen dome) maar had weinig opbrengst, hoogste was 60% na 1,2 l zat ik al op 20% en dan ook gestopt.

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @kevin het is de geur van melkwei en een normale geelachtige vloeistof, ruikt niet beschimmeld, ik ga stoken, dankjewel

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @rumo ik heb een grainfather met een koperen dome, dat gaat lukken, bedankt

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @robbert het is het zuur van melkwei, als de ph lager is dan 3,4 moet ik die verhogen om de grauwe zweem te voorkomen?
    dank

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 posted a new topic "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    Beste Collega’s,
    Een batch gemaakt op basis van gerstemout, droge bakkersgist, constante temperatuur rond 24-25°. Na ongeveer 21 dagen, vat opengemaakt en het ruikt heel zuur. SG begin was 1,045 en einde 1,000. Is dit goedje volgens jullie nog stookbaar?
    dank 
    Frans

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden geleden

    @robbert fascinerend ik begin eraan, dankjewel

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden geleden

    hartelijk dank voor jullie ervaringen

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 posted a new topic "alquitara of …." – 6 maanden geleden

    beste collega’s, ik zou graag experimenteren met kleinere hoeveelheden distillaat en met verschillende botanicals, voor een gin bijv. Ik heb een grainfather voor de stripping run en ik ben een onhandige Harry, zelfs knutselen gaat dus niet lukken. Dus twijfel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 1 jaar geleden

    @danielsherry dankjewel ik ga aan het werk

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    dankjewel Robbert

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 posted a new topic "bloemig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Beste collega’s Vertrekkende van een basisalcohol, kan je na een spirit run, een bloemige geur/smaak bekomen? Bij bier heb ik het geproefd maar nog niet in een gin bijv. Er bestaan wel kruidendrankjes zoals Beerenburger, maar ik vermoed dat de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 posted a new topic "Kruidenmandje alambic" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    Beste medestokers, kan je verse producten in het kruidenmandje van de T500, naast de gedroogde kruiden, stoppen of moet je ze macereren, bij een spirit run voor een gin?

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @odevie dankjewel bedoeling is om gin te stoken na de ruwstook

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rumo dankjewel

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 posted a new topic "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Goeiedag collega’s, Ik moet nog aan mijn eerste ruwstook met grainfather+dome beginnen, maar probeer mij droogzwemmend voor te bereiden. Waarom en op welk moment schakelt men bij het stoken over van temperatuur naar (welk?) percentage (wat betekent dat percentage juist?)….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @robbert bedankt, hier ben ik een tijdje mee zoet

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rumo dankjewel

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @marcel1966 bedankt voor het model voor mijn nieuw brouwsel

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rumo ok, maar nu nog gist toevoegen daarvoor is het te laat denk ik. Ik heb 4 gr citroenzuur gebruikt, 10 gr gistvoeding amonium diphosphaat

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @alchemist dankjewel het is effe wennen aan dit forum volgende keer kijk ik naar de datum

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 4 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 5 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 6 dagen geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens