-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
dank jullie voor het advies, ik heb de wort (10l) gestookt ph was iets meer dan 4 (grainfather koperen dome) maar had weinig opbrengst, hoogste was 60% na 1,2 l zat ik al op 20% en dan ook gestopt.
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin het is de geur van melkwei en een normale geelachtige vloeistof, ruikt niet beschimmeld, ik ga stoken, dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo ik heb een grainfather met een koperen dome, dat gaat lukken, bedankt
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert het is het zuur van melkwei, als de ph lager is dan 3,4 moet ik die verhogen om de grauwe zweem te voorkomen?
dank -
Frans17 posted a new topic "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
Beste Collega’s,
Een batch gemaakt op basis van gerstemout, droge bakkersgist, constante temperatuur rond 24-25°. Na ongeveer 21 dagen, vat opengemaakt en het ruikt heel zuur. SG begin was 1,045 en einde 1,000. Is dit goedje volgens jullie nog stookbaar?
dank
Frans -
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert fascinerend ik begin eraan, dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 4 maanden, 3 weken geleden
hartelijk dank voor jullie ervaringen
-
Frans17 posted a new topic "alquitara of …." – 4 maanden, 3 weken geleden
beste collega’s, ik zou graag experimenteren met kleinere hoeveelheden distillaat en met verschillende botanicals, voor een gin bijv. Ik heb een grainfather voor de stripping run en ik ben een onhandige Harry, zelfs knutselen gaat dus niet lukken. Dus twijfel… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 11 maanden geleden
@danielsherry dankjewel ik ga aan het werk
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 12 maanden geleden
dankjewel Robbert
-
Frans17 posted a new topic "bloemig" – 12 maanden geleden
Beste collega’s Vertrekkende van een basisalcohol, kan je na een spirit run, een bloemige geur/smaak bekomen? Bij bier heb ik het geproefd maar nog niet in een gin bijv. Er bestaan wel kruidendrankjes zoals Beerenburger, maar ik vermoed dat de… Meer lezen»
-
Frans17 posted a new topic "Kruidenmandje alambic" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Beste medestokers, kan je verse producten in het kruidenmandje van de T500, naast de gedroogde kruiden, stoppen of moet je ze macereren, bij een spirit run voor een gin?
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@odevie dankjewel bedoeling is om gin te stoken na de ruwstook
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo dankjewel
-
Frans17 posted a new topic "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Goeiedag collega’s, Ik moet nog aan mijn eerste ruwstook met grainfather+dome beginnen, maar probeer mij droogzwemmend voor te bereiden. Waarom en op welk moment schakelt men bij het stoken over van temperatuur naar (welk?) percentage (wat betekent dat percentage juist?)…. Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@robbert bedankt, hier ben ik een tijdje mee zoet
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@marcel1966 bedankt voor het model voor mijn nieuw brouwsel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo ok, maar nu nog gist toevoegen daarvoor is het te laat denk ik. Ik heb 4 gr citroenzuur gebruikt, 10 gr gistvoeding amonium diphosphaat
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist dankjewel het is effe wennen aan dit forum volgende keer kijk ik naar de datum
- Meer laden