-
Robbert antwoordde op het onderwerp "opnieuw stoken" – 9 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 wanneer je suiker heb toegevoegd als bijvoorbeeld in een likeur dan zal de suiker in stookketel gaan karameliseren en aanbranden in de ketel .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 zoals beschreven gebruik de hele vrucht. Kleurenblind zijn is waarschijnlijk niet je grootste probleem 😆 😆 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 dan zal ik het voor jou zonder kleuren beschrijven. De onrijpe walnoot vrucht hangt eind Juni nog aan de boom(met wat schudden kan deze wel op de grond vallen). De noot in de vrucht is nu nog zacht. Je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 je gebruik voor een onrijpe groene walnoot recept de hele vrucht die eind Juni aan de boom hangt. De walnoot die in de vrucht zit is dan nog zacht en je kan de vrucht nog makkelijk in vieren snijden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 10 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 hangt af hoe de rauwe drank nu is na eerste overhaal. Geur , kleur ,helderheid , smaak , zuurtegraad . Als dat acceptabel is dan kun je het overhalen. Misschien handig voor toekomst om een klein glazen kolfje te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 10 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 meestal is een zurig acetaat geurtje oorzaak slechte vergisting geweest , te lang gestaan na vergisting of dat er teveel zuurstof bij is gekomen. Gist maakt azijnzuur aan. Samen met ethyl bind het tot acetaat.
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 10 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 oohh wat raar.. smaakte de wijn zelf ook niet goed?
En is het na 1 liter en de rest verdunnen wel goed? -
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 10 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 waar ruikt het dan naar?
-
Jagdhornblaser antwoordde op het onderwerp "Nieuw forumlid" – 10 maanden, 3 weken geleden
Dank je, heb bij de Stookwinkel een vergistinsvat alcoholmeter en zakje Turbo gist gekocht om maar mee te beginnen maar hier wordt over citoenzuur niks vermeld waar dient dit voor ?
-
Anderling antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 10 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 Oef! dat klinkt niet goed. Ik hoop dat een expert hier op het forum je misschien verder kan helpen. Mogelijk kan de dome er makkelijker af als het geheel weer is afgekoeld?36 graden aan de bovenkant van de dome… Meer lezen»
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 10 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 in het begin ging het bij mij ook behoorlijk tekeer, maar hij gaf daarna toch nog om de 5a10 min een klein plopje.. maar om zeker te weten als die echt is uitgegist kan je nog de de sg… Meer lezen»
-
Anderling antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 10 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 Dankje! Leuk dat je een t-500 hebt met de dome en condenser ook nog erbij. Dan kan je heel veel kanten uit!
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden geleden
@gerard01 het is bij mij gelukt, ik heb de eerste keer de gist wel lekker laten vermenigvuldigen in aangelegde druivenconcentraat op een lekker warme temperatuur en daarna het bij het gistvat gedaan. De 2’e keer heb ik toch 2 zakjes… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden geleden
@gerard01 Leuk om dit topic weer op te halen want half juni kan je het beeste de groen walnoot plukken voor een walnootlikeur (zie het andere walnoot topic).
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden geleden
@gerard01 Schudden voor gebruik 😆 Ik filter het ook wel eens voor de neus van een gast maar als ik er bij vertel dat je dan ook wat smaak verlies willen ze het vaak troebel.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 11 maanden geleden
@gerard01 mijn ervaring is vooral met cider maar gember bier heb ik nog niet gemaakt. Ik denk wel dat er veel overeen komsten zijn dus kijk eens op het forum met de zoekopdracht bijv. https://stookforum.nl/forums/bier-wijn-en-overige-dranken/razendsnelle-sprankelende-appelcider-in-de-maak/paged/59/#post-70085 Van het verwarmen van cider… Meer…[Verder lezen]
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 11 maanden geleden
@gerard01 omdat je nu een vorm van handgranaten hebt gemaakt. Is het slim om er een handdoek over heen te leggen. De 35cl flesjes dan.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 11 maanden geleden
@gerard01 Dat hoef niet kijk maar eens in het grote cider topic daar in wordt meer maal aan geraden om de cider te laten rijpen voor een smaak verandering.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 11 maanden geleden
@gerard01 Er zijn een paar manieren om cider te maken bijvoorbeeld: 1. Je laat de cider gisten en bij een SG van bijvoorbeeld 1006 doe je de cider in een afgesloten fles en laat het door gisten. Je heb dan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 11 maanden geleden
@gerard01 Dat is voor de 35cl flesjes ruim 11gr per liter en 12 gr per liter is toch echt wel de max. De 8gr per liter is voor een cider al prima.
- Meer laden