-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laag rendement airstill?" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@glennfiddich als de omgeving temperatuur al vrij hoog is h heeft dat kleine koelspiraal en ventilator moeite om voldoende terug te koelen. Dus ontsnapt een deel als damp. Ik heb zelfde met een oude smartstill.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laag rendement airstill?" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@glennfiddich als je 1 liter van 90% zou aanlengen met 1 liter water en je stookt het dan had je 1500 ml van 60 % moeten Hebben . Dus er is ergens veel verloren gegaan. Maar waarom op zo een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@glennfiddich de absint wet kwam voort doordat er diverse misdaden en moorden waren gepleegd en vaak drank in het spel was . Algauw kreeg de absinth de schuld en werd deze verboden. Een verboden drank krijgt al gauw dan een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Air still" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@glennfiddich hangt er van af wat voor stoffen er aanwezig zijn . Maar in 100 ml kunnen net zoveel of zelfs meer zuren zitten dan in 400 ml. Er zijn diverse stoffen met allen verschillende damp temperaturen. Het kan wezen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Air still" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@glennfiddich vavor kolom still geeft dezelfde kwaliteit als de t500. Je kunt daar ook mee 90 % halen door goed temperatuur Beheer. ( Het lukt ook met alquitara, potstill , alembiek ! Gewoon beetje vaardigheid ) het is trouwens onzin… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@glennfiddich klopt Nederlandse alsem is ” zwak ” Zelfs in de Romeinse tijd werd alsem venkel en anijs gemengt in wijn als een maag darm elixer. Vanaf 1560 Zijn er al vermeldingen van gestookte vorm uit deze wijn Maceraat. Voor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@glennfiddich klopt er zijn recepturen met gentiaan. . Ook de genepi zijn met gentiaan en hop . Maar dat is zonde van de smaak. . (7 liter genepi nu hier bijna klaar . Ik heb zelfs nog genoeg kruid over… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@glennfiddich ik heb absint recepten uit diverse wind streken de oudste zijn uit 1578 . Ook de van absinth voorganger als kruidendrank maagelixer uit het 63 j b.c. dus romijnsche tijd heb ik in een beschrijving waarbij anijs , alsem… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@glennfiddich er wordt wel aanbevolen om absint 3 jaar te laten rijpen. Na een glaasje van mijn verse absint heb ik daar geen moeite mee.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren geleden
@glennfiddich Ik heb deze week ook die absinth gemaakt en heb dezelfde ervaringen die jij had. Maar ik heb het nog nooit gedronken, dus het zal effe wennen worden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren geleden
@glennfiddich minimaal 1 jaar. Dan word het ook zachter
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren geleden
@glennfiddich heb je ooit absinthe gedronken?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren geleden
@glennfiddich koper reageert met diverse sulphers aanwezig en vormt koperzouten die dan achterblijven . Daarbij beïnvloed koper estervorming . Het is dus absoluut niet voor de sier. Dat gezegt de t500 met een refluxkolom is voornamelijk een alcohol scheider voor… Meer lezen»
-
Keije antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal!" – 3 jaren, 1 maand geleden
@glennfiddich hier ben ik dus ook achter gekomen🤣 wat een bocht hahah maar wel weer veel geleerd. Ik zal straks Bruggeman instant gist halen. Kijken hoe die het doet. Heb al gistvoeding gehaald in Jubbega bij unibrew. Moet er verder… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@glennfiddich de zoethout en lindebloesem zie ik wel in de begin text voorbij komen . Ik zie inderdaad dat de venkel verschilt . Dit tiny filmpjes heb ik zelf gefilmd maar is toen bewerk door Nimrax op computer . De… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@glennfiddich meeste mensen kennen momenteel eigenlijk alleen de smaak van de modernere commerciële absinth’s omdat jaren lang het niet meer gemaakt werd. In begin vorige eeuw zijn de absinth producenten genootzaakt geweest om te overleven de absint zonder alsum te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@glennfiddich de meeste hand boeken die ik heb zijn allemaal voor de proffesionele sector . .Dus het is even kwestie van delen door . ook de tiny recepten zijn terug gerekend . Lastiger is dat ook in aantal boekjes zijn… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ervaring met Bioferm Cool gist?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@glennfiddich vergist bij -15 graden, zeer onwaarschijnlijk. Leest de beschrijving nog eens want ik lees heel iets anders. Vergist vanaf 8 graden en dan zal het heel langzaam gaan. En het is ook een wijngist die gaan over het algemeen… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eindelijk drinkbaar resultaat" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@glennfiddich vreemd genoeg zijn de instructies wat moeilijk om te vinden, ik denk dat 20 graden gewoon prima gaat. Kan ietsje langer duren maar dat mag de pret niet drukken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eindelijk drinkbaar resultaat" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ik had toch een opmerking van Robbert verwacht dat Whisky helemaal geen hogere stookkunst is, ben een beetje ontdaan hier 😣 @glennfiddich Wat je kunt overwegen is een tussenstap te maken met de Whisky, het gebruik van moutextract; Die… Read more»
- Meer laden