-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling: SPP spiral prismatic packing RVS" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@gompie Wil je zeggen dat we de T500 reflux kolom sowieso moeten isoleren voor betere resultaten?
PS: Ik lees ook veel goeds over keramische ringen. Is die SPP dan nog beter? -
profiteur antwoordde op het onderwerp "T500 set" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@gompie Is het set wat hier boven staat van pastis lover dat je verkoopt of verkoop je iets anders?
-
profiteur antwoordde op het onderwerp "T500 set" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@gompie is het nog te koop en wat?
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Mais vlokken, Gerst en Rogge in de Grainfather" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@gompie Hoe is dit afgelopen? Ik heb vandaag voor het eerst mijn G30 gebruikt voor een George Washington’s Rye Whiskey mash. Grain bill: 3.6 kilo roggemout, 2 kilo mais vlokken en 400 gram pilsmout. Al voor het spargen deed de… Read more»
-
Vinnies antwoordde op het onderwerp "T500 set" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@gompie
ik las als nieuw lid even mee onder dit topic, ik ben me aan het orienteren op een ketel en bel wel benieuwd welke jij in de verkoop hebt. Een pm mag ik nog niet sturen 😉 -
Ötzi antwoordde op het onderwerp "Te koop gehele set" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gompie
Ja die heb ik.
Mvg Erik -
Ötzi antwoordde op het onderwerp "Te koop gehele set" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gompie
Oké, wat moet alles kosten dan, en dan neem ik aan dat ik het op de T 500 kan gebruiken?
Mvg Erik. -
Ötzi antwoordde op het onderwerp "Te koop gehele set" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gompie, Ik wil foto 4 op de deksel van de T 500 plaatsen, heb je die spullen en dan uiteraard het ding op foto 4 zelf en wat gaat dat mij kosten? Kan je anders een mailtje naar dit mailadres… Read more»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Enorme schuim tijdens gisten" – 4 jaren geleden
@gompie yep heb t even gelezen, tip voor de volgende keer 😉 wilde eerst een 60 liter vat doen, nu blij dat ik dat nog niet gedaan heb 😉
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Enorme schuim tijdens gisten" – 4 jaren geleden
@gompie ah nou dat dus….. schuim weggeschept en lijkt nu goed te gaan maar het gist als een malle nog …..
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren geleden
@gompie dat durf ik zo niet te zeggen, ik ken alleen roggemout
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren geleden
@gompie het meest diastolische mout dat ik ken is Chateau Diastatic, heeft een diastatisch vermogen van 380 WK. Pilsmout ook er goed heeft in vergelijking een diastatisch vormogen van pak hem beet 250 WK. Whiskymout heeft voldoende enzymen, daar hoef… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren geleden
@gompie de minimale hoeveelheid mout tegenover graan is 10 ,%. .omdat tegen woordig granen meer zetmeel kunnen bevatten dan vroeger is beter om meer mout te gebruiken . Granen zijn nog zonder enzymen. De enzymen zijn nodig om zetmeel om… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zwarte aanslag" – 4 jaren geleden
@gompie. Kalk gezetten op elementen is altijd lastig . Beste daartegen is geen kalkhoudende producten te gebruiken zoals ook kraan water . Maar helaas moeten we in het likeuren maken regelmatig ook calsium producten gebruiken . Dus helaas zal je… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraagjes over gist en het starten van een wash. (beginnelingen)" – 4 jaren geleden
@gompie
5: welkom
😆 -
dumo reageerde op het onderwerp "Meekijken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@gompie
Hoy,
Het nut ervan dat zie ik er ook wel niet in.
Voor je het weet sta je in een zwart daglicht, en ben je het zwart schaap.
Dat hebben wij voor met ons beroep.
grts
-
japisan reageerde op het onderwerp "verdampen 2e stook" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@gompie Ik heb het restant geproefd, maar dat smaakte echt naar water, haha, het alcohol was er echt helemaal uit
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Gin kruiden gebruiken in Airstill" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@gompie zonde van de kruiden maar inderdaad . Vers geeft beste resultaat
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Gin kruiden gebruiken in Airstill" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@gompie een zeef of kruiden bol bij Blokker of kookshop halen / bestellen.
Je kunt ook een soort koker in de ketel zetten en zeef daarop zetten -
Robbert reageerde op het onderwerp "Gin kruiden gebruiken in Airstill" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@gompie het beste is dat de dampen de smaakstoffen mee nemen .
Smaak infusie door maceraat is anders dan aroma op damp ontrekken.
Het authentieke gin karakter krijg je het meest door infusie op damp