-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak 🤐 🤐 😆
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Applepie moonshine" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak we zullen zien.
Zo ziet het er nu uit. Het knettert en knappert behoorlijk nu.
IMG_20210903_114831.jpg -
Thetis antwoordde op het onderwerp "Beginner" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak bedankt voor de tip,ik zal eens gaan zoeken!
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Applepie moonshine" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak Denk dat ik op dik 20 liter water zit.
Rest is bijna 10kg appelmoes achtige drab. Waar ook vocht in zit.
Dus 25 liter vocht red ik wel. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak haha zo kocht ik ooit een pan van een oud slager. Blijkt hij 125 liter te zijn….. lol.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak ook een ketel of maispam hoeft ook niet zo duur te zijn . Met wat huisvlijt en paar centen kun je goed werkende ketel in elkaar zetten . En met een goede roerstok en pan gaat maïschen net zo… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak fijn zo n grote pan. Scheelt veel frustratie.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak . Of je nu met een ketel van een snelkookpan of boiler gemaakt of zo een t500 hobby ding of een professionele ketel of zelfs een stenen tajine gebruikt dat is alleen maar het gereedschap . Het is een … Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak voor een goede bourbon , whiskey , whisky , jenever ,vodka , brandewijn is gewoon van belang om goede ingrediënten te gebruiken. Gebruik je troep krijg je bagger ! Dus gewoon nooit diervoer als kippen mais , kippen graan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak echte popcorn mais is harder en kleinere korrel dan mais voor b.v. brood . Minder geschikt . Wat hier in Nederland groeit is voornamelijk alleen geschikt voor veevoer. Het is niet moeilijker dan gewoon op de molen mais te… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "5 granenmix paardenvoer episode 2" – 3 jaren, 10 maanden geleden
-
Vinnies antwoordde op het onderwerp "Kersen pruimen" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak Dat zullen ze er hier ook omgetwijfeld mee doen. Maar een gezellig praatje met de boer doet wonderen en hem een flesje eau de vie beloven ook ;). Wat ze bij jou vragen weet ik niet en ook geen… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak haha indd.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak hebben we al eens over gemaild. Kom vanuit
rondom zwolle
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Stoken met de CV" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak misschien dat 80°C voor je kooknat nog wel iets tekort komt, je damp moet immers ook nog stijgen en verliest daarbij weer wat warmte
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Stoken met de CV" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@haak wordt bij veel proffesionele whiskystokerijen gedaan, soort koelspiraal die door de mash loopt en waar heet water of stoom door geleid wordt om de mash te verwarmen. Omdat je geen directe verhitting hebt zoals elektrisch of vlam is dit… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@haak je moet nooit roeren in je ketel de bakpoeder gewoon strooien het lost wel op.Ik denk wel dat gist heeft overleeft maar de co2 weer op niveau moet komen omdat je eruit heb geroerd.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@haak ja dat kunt u ook gebruiken . hoeveel is beste om met kleine afgestreken theelepeltjes tegelijk te zien wat het doet . En steeds even meten.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@haak is mooi dat hij goed staat te gisten maar probeer inderdaad wat stabieler in temp te houden . Minder kans op giststress.
En als je rond 20 gr aanhoud gist het iets trager en is beter voor smaak vorming . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@haak zou niet mijn erste keus in gist wezen maar het is een prima gist ervoor . Ook al kan het gist tussen vrij laag 15 tot rond 28 graden goed werken zou ik adviseren zo veel mogelijk rond de… Read more»
- Meer laden