Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Haak

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Haak

@haak

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak 🤐 🤐    😆

  • Profielfoto van Pulle

    Pulle antwoordde op het onderwerp "Applepie moonshine" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak we zullen zien.
    Zo ziet het er nu uit. Het knettert en knappert behoorlijk nu.
     
     IMG_20210903_114831.jpg

  • Profielfoto van Thetis

    Thetis antwoordde op het onderwerp "Beginner" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak bedankt voor de tip,ik zal eens gaan zoeken!

  • Profielfoto van Pulle

    Pulle antwoordde op het onderwerp "Applepie moonshine" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak  Denk dat ik op dik 20 liter water zit.
    Rest is bijna 10kg appelmoes achtige drab. Waar ook vocht in zit.
    Dus 25 liter vocht red ik wel.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak haha zo kocht ik ooit een pan van een oud slager. Blijkt hij 125 liter te zijn….. lol.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak ook een ketel of maispam hoeft ook niet zo duur te zijn . Met wat huisvlijt en paar centen kun je goed werkende ketel in elkaar zetten .  En met een goede roerstok en pan gaat maïschen net zo…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak fijn zo n grote pan. Scheelt veel frustratie.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak .   Of je nu met een ketel van een snelkookpan of boiler gemaakt of  zo een t500 hobby ding of een professionele ketel of zelfs een stenen tajine  gebruikt dat is alleen maar het  gereedschap . Het is een …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak voor een goede bourbon , whiskey , whisky , jenever ,vodka , brandewijn is gewoon van belang om goede ingrediënten te gebruiken.  Gebruik je troep krijg je bagger ! Dus gewoon  nooit diervoer als kippen mais , kippen graan…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Mais" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak echte popcorn mais is harder en kleinere korrel dan mais voor b.v. brood . Minder geschikt . Wat hier in Nederland groeit is voornamelijk alleen geschikt voor veevoer.  Het is niet moeilijker dan gewoon op de molen mais te…   Read more»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "5 granenmix paardenvoer episode 2" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @kees22  dat was @haak op pagina 2 🙂

  • Profielfoto van Vinnies

    Vinnies antwoordde op het onderwerp "Kersen pruimen" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak  Dat zullen ze er hier ook omgetwijfeld mee doen. Maar een gezellig praatje met de boer doet wonderen en hem een flesje eau de vie beloven ook ;). Wat ze bij jou vragen weet ik niet en ook geen…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak haha indd.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak hebben we al eens over gemaild. Kom vanuit

    rondom zwolle

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Stoken met de CV" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak misschien dat 80°C voor je kooknat nog wel iets tekort komt, je damp moet immers ook nog stijgen en verliest daarbij weer wat warmte

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Stoken met de CV" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @haak wordt bij veel proffesionele whiskystokerijen gedaan, soort koelspiraal die door de mash loopt en waar heet water of stoom door geleid wordt om de mash te verwarmen. Omdat je geen directe verhitting hebt zoals elektrisch of vlam is dit…   Read more»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @haak je moet nooit roeren in je ketel de bakpoeder gewoon strooien het lost wel op.Ik denk wel dat gist heeft overleeft maar de co2 weer op niveau moet komen omdat je eruit heb geroerd. 

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @haak ja dat kunt u ook gebruiken . hoeveel is beste om met kleine afgestreken theelepeltjes tegelijk te zien wat het doet . En steeds even meten.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @haak  is mooi dat hij goed staat te gisten maar probeer inderdaad wat stabieler in temp te houden . Minder kans op giststress.  
    En als je rond 20 gr aanhoud gist het iets trager en is beter voor smaak vorming . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @haak  zou niet mijn erste keus in gist wezen maar het is een prima gist ervoor . Ook al kan het gist tussen vrij laag 15 tot rond 28 graden goed werken zou ik adviseren zo veel mogelijk rond de…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Swerus Profielfoto Chegal Rivas

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 10 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 2 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens