-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak je gebruikt diksap als bottelsuiker als je vergisting klaar is in het vat. Dan doe je de “wijn” in de fles, en voeg je max 10 gram de liter bottelsuiker/diksap toe. Dit zorgt voor nagisting en koolzuur. Als je… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak, dat gaat wel lukken. Welke gist ga je gebruiken?
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak aah op die fiets
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak ik begrijp je stelling niet helemaal, in smaak variëren? Diksap is geconcentreerd appelsap. Het gebruiken van of toevoegen aan zal geen afbreuk doen aan de smaak zoals suiker wel kan geven. Daarnaast uit principieel oogpunt wanneer je enkel met… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak, dat was wel het idee. Maar ook om het SG wat om hoog te brengen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak genieten van de kleine dingen die het korte leven bied .,😋
-
Sjefman antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak Perencider is ook lekker ja! Ik heb een appel-peren cider staan, die rijpt nu nog wat. De eerste flesjes zijn geproefd en het smaakt fantastisch! Zuurtje van de appel, zoetje van de peer. Goed combi. In feite kun… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak zij heeft een enorme boomgaard met heerlijke pruimen en maakt een slivovice waar je niet van af kan blijven.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak mijn kennis is beperkt hoor .
blond hè . Ik vergeet veel . Robbert was al vriend van mijn vader . Daarom ken ik hem . -
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak exact. Rumo zoekt een zoetmiddel als sorbitol of aspartaam bv (heb zelf geen ervaring met zulke zoetmiddelen) die je toe kunt voegen zonder deze in alcohol kunnen veranderen met gist. Denk als ik zelf een zoete cider wil, er… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak een zoetere appel vergist ook gewoon droog he 😉
-
Sjefman antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak vraag 1 – kamertemperatuur vraag 2 – kamertemperatuur vraag 3 – geen idee, normaal voeg ik geen suiker toe tijdens de vergisting. Als bottelsuiker kun je 8 – 10 gram per liter aanhouden. vraag 4 – volgens mij kunnen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak ik denk wel dat je in de richting zat .
De ketel heb ik inderdaad hier in de schuur gehad .
Inderdaad ik ben niet zo groot . Ouderdom doet krimpen . -
Stefan antwoordde op het onderwerp "Het grote BBQ Topic!" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak. Zo dat is een flinke partij. Het ziet er goddelijk lekker uit! Zelf ben ik niet Zo van de ribs
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak als mijn zoon aankomt vraag ik hem om foto te maken van de keteltjes voor hier . Ik ben niet zo goed met computer .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak ik weet niet of zelfde is . voor zich zelf is hij praktisch en gemakkelijk maar wat hij maakt is echt niet geknutseld . Is wel vakman hoor .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak zijn naam is wel met een R maar het is maar een klein mannetje . Ik ben wel content met wat hij voor mij heeft gedaan met mijn keteltje . Mijn buurtjes vonden ook op dat mijn slivovitsj beter is geworden.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Aging" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak Geen dom idee, maar zou wel wat aanpassingen voorstellen, je zou ook hout kunnen roken waarmee je de whisky rijpt, weet wel niet of je een rookworst idee krijgt met de ribbetjes ernaast.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Aging" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak Er zijn distilleerderijen die dat soort processen uitvoeren, ik heb er laatst nog eentje geproefd genaamd Balcone Brimstone. Wat ik bij deze wil opmerken is dat er toch redelijk wat “dirty smoke” te proeven was, verder waren getoaste eiken… Read more»
-
Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak gewone sinaasappels, als je het niet vertrouwt kan je de schillen eraf halen. Wordt het ook minder bitter.
- Meer laden