-
concha antwoordde op het onderwerp "Boekentitels" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@jandemann Misschien niet meer nodig maar
https://unibrew.nl/ambachtelijk/literatuur/boeken-likeurmaken/kleinschalig-destilleren-en-likeurmaken-ad-coumou.html
kan je hem precies nog kopen. -
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Paar foto`s van het filteren van mijn whiskey" – 3 jaren geleden
@jandemann
Prachtige foto’s, krijg er spontaan dorst van 🙂 jammer dat ik het niet ruiken kan, maar zal vast goed zijn. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann je zegt dat je denkt dat er te veel naloop is meegekomen . Je weet dus niet exact wat probleem is . Dat is eigenlijk te weinig info om op te zeggen of calcium zou kunnen helpen. Het is… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann ja moet calcium zijn .Wat wil je corrigeren aan de 5 liter ? Niet alles kan met calcium gecorrigeerd . Je hebt ook diverse calcium soorten. Calcium carbonaat , fosfaat , oxide , chloride , sulfaat Ook heb je kiezelguhr . Alle… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann bedankt, blij dat mensen er wat aan hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann Hoewel het beter is om foutjes te voorkomen is het soms mogelijk kleine fouten bij te stellen . Het is ook afhankelijk van de fout die er in zit welke manier van correctie je doet . Het is ook… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann De voorgestelde ingreep heeft wel te maken met het probleem waar deze Whisky mee kampt, wat een gevolg is van hoe ik deze gemaakt heb, melkzuurbehandeling mout, gist opgekweekt uit zuurkool en appelschillen, ferulinezuur afgifte (35% aandeel tarwe), te… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Maichen in een Easybrew brouwketel ?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann fimpje en topic :” Een foto verslag van maĂŻschen voor een whiskey beslagje” , en topic ” Mais verwerken’ Â
Vind je misschien wat voorbeeld . -
Robbert replied to the topic "Maichen in een Easybrew brouwketel ?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann als de kookzak sterk genoeg is . Kun je het zo uit laten lekken . Alleen hoe wil je dat goed spoelen . Ik gebruik rvs horrengaas dat leg ik op een ton schep het over met een kan… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Maichen in een Easybrew brouwketel ?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@jandemann als je temperatuur stappen en tijden goed zijn en de ketel brand niet aan zal de kwaliteit hetzelfde moeten zijn . Qua werk snelheid maakt het niet uit handmatig of met brouwketel. . Alleen je met een ketel van… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann de inhoud in liters volumes is anders dan vulhoogte . Men gaat uit van 2/3 vulhoogte . Wanneer je minder vulling gebruikt wordt de hoogte van stijging damp groter waardoor je meer lagen van terug condenseren krijgt . Wanneer… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann vorm en inhoud van ketels kan inderdaad soms verwariing geven . Hand gebouwde ketels willen ook wel eens verschillende in inhoud maar ga uit dat vulhoogte is 2/3 van hoogte ketel. Dus van bodem tot opstaande rand.
-
Notna replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann WOW een supergave ketel hoor 😋
-
Ton replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann kijk is wat een plaatje👍 mooie ketel Jan
-
Mick replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Posted by: @jandemann Ik heb gister een test litertje gemaakt volgens recept. Dus met 20% suikersiroop en water naar 40% gebracht. Het zag er niet helder uit maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Gaat mij om de smaak… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann mooi apparaat . Staat ook mooi zo in huis .
-
Robbert replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann het klaren gaat beter en sneller wanneer je het doet vooraf het siroop toevoegen .
Maar ook een gezoete likeur kun je nog klaren met vislijm. -
Ton replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann https://aardemagie.nl/page/2/?s=Kruiden&post_type=product hier zou je ook nog wat kunnen vinden.
-
Ton replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann als roerade tegenover mout open is kun je daar is kijken of bij de Chinese toko in de leeuwenstraat.
-
Bas1975 replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jandemann ik gebruik uitsluitend biologisch spul voor deze toepassingen.
- Meer laden