-
johnny antwoordde op het onderwerp "Mais (voor veevoer)" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@stephan ik snap jouw wel stephan, ik gebruik ook tarwe van ons eigen veld. Voor het geld hoef je het niet te doen, maar het is mooi omdat je het zelf ziet groeien en zelf oogst. Jammer dat er bij… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@rumo ik hoop het te gaan proberen. Dan weten we het 😉
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@rumo tja het valt makkelijk te proberen.. maar wat robbert zegt; wordt het niet te vochtig? Of zou het niet uitmaken als ik daarna de mout nog droog op een ventilator?
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert ja ik heb hem op je filmpje van whisky maischen gezien. Ik zou hem na willen maken van een 60L olie-drum. Weet alleen nog niet precies hoe ik de lucht toevoer en afvoer ga verzinnen, maar ik zal nog… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "2 ketels aan elkaar koppelen." – 3 jaren, 9 maanden geleden
Nieuwe ketel. 60L.
70L als ik hem tot de rand vul, maar dat doe ik niet.
20210920_185234.jpg -
johnny antwoordde op het onderwerp "2 ketels aan elkaar koppelen." – 3 jaren, 9 maanden geleden
Oude ketel 20L
-
johnny posted a new topic "2 ketels aan elkaar koppelen." – 3 jaren, 9 maanden geleden
Hallo stokers, Ik ben bezig om een (voor mij reusachtige) 60 L ketel te maken. Nu heb ik ook een 20-25L ketel staan. Zou ik die aan elkaar kunnen koppelen als een soor thumper of secondair vat? En waar let… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert ah. Natuurlijk. Niet zo slim van me. Het klopt dat het vrij vochtig bleef in de bbq… Beter het deksel open houden dan. Ik denk wel dat het dan moeilijker is om de temperatuur laag te houden? Bij mijn… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert de temperatuur heb ik zo laag mogelijk gehouden. Het liep op gedurende de 4 uur van 30 tot 40 graden. Bij de groenmout was de mout niet eens droog na het roken en heb ik op een ventilator alles… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert ah oke. Dan ga ik daarmee oefenen. Ik heb nu 2 keer 20L gemaisht staan met gert wat ik op de bbq gerookt heb. Ik had rookturf gekocht. Dat laten smeulen en ongeveer 2kg gerste mout op het rooster… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Hoi robert. Al heb je vaak zat whisky gemaisht, als jij het weer uitlegd is het altijd leerzaam. Vraagje: zuurmout zelf maken. Is dat een kwestie van warm en nat wegleggen zodat het iets gaat fermenteren? Ik had ooit… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Hoe maak je "droge" gin" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Oke dus door het macereren is hij eigenlijk te zoet geworden… Ga ik het nog eens proberen. Maar voor jonge jenever worden ook veel van deze kruiden gebruikt. Doe je er dan mindere hoeveelheid kruiden in? Jonge jenever heeft niet… Read more»
-
johnny posted a new topic "Hoe maak je "droge" gin" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Hoi allen. Op weg om een jonge jenever na te maken heb ik een gin gemaakt, ongeveer zoals Odin’s easy gin. Graan alcohol 2 keer gestookt. Daarin wat jeneverbes, coriander, steranijs en manderijnen schil. 2 dagen laten trekken. Daarna alles… Read more»
-
johnny liked forum post "5 granenmix paardenvoer episode 2" – 3 jaren, 10 maanden geleden
-
johnny antwoordde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 10 maanden geleden
#robbert: Op de oudere wijnen staat meestal de zin mis en bouteille in deze zin staat dan plaats streek of chateau . Ja dit staat overal op en dan staat overal chateau of een andere franse naam achter. Ik verwacht… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Hallo. Hier een zelfde soort vraag. Ik heb 8 flessen oude rode wijn staan. Van 1964 tot 1994. Zou ik dit nog kunnen verstoken tot brandewijn of iets dergelijks, of heb ik dan ook te maken met al die gevaarlijk… Read more»
-
johnny liked forum post "“Olleke bolleke”" – 3 jaren, 12 maanden geleden
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden
Geplaatst door: @alchemist Van optie 3 ben ik eigenlijk geen voorstander omdat het een kans geeft dat je dode gist mee gaat destilleren En optie 2? Dan hoef je dus niet te spoelen. Zitten hier nadelen aan voor jouw? (… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "De Limonchallenge" – 4 jaren geleden
Gefeliciteerd en harry
Ja dat recept zijn we allen wel nieuwsgierig naar natuurlijk. Of ga je dat druïde op druïde doorgeven😛 - Meer laden