-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Basis Alcohol van graan" – 4 jaren, 1 maand geleden
@johnny als je een frame maakt en horregaas prop spant, gaat het er dan af als je het schud, of zeeft? Met kleine beetjes per keer? Ik waag mij er nog niet aan.. ik ga eerst kant en klaar mout… Read more»
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@johnny ik vind je pan erg tof. Gemaakt van een boiler?
-
Sjonnie antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@johnny, super leuk verslag. Er zal toch wel wat smaak meekomen op deze manier? Niet perfect, volgend keer gewoon iets beter!
-
Kevin antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@johnny: Super leuk om te volgen! 👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@johnny mouten fout gegaan en eesten . Te ver door laten schieten fan is verhouding enzym zetmeel in korrel niet goed en eesten moet gelijkmatig niet te hard maar ook niet te traag .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@johnny Al doende leert men, er zal straks hoogstwaarschijnlijk informatie komen van de meer ervaren mouters hier. Kun je meenemen voor de volgende keer.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@johnny Ziet er goed uit, nu ben ik wel benieuwd naar de bevindingen uiteindelijk.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@johnny Dat is al een stevig aandeel rookmout, ik heb zelf verschillende soorten gebruikt en een combinatie met ook geroosterd mout virl goed, is wel een smaakmaker en geen grote alcohol leverancier
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@johnny Ik heb het op t fornuis gedaan, google maar eens char levels.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@johnny je kunt het wegen. Het graan gewicht asn begin is nagenoeg hetzelfde als het geeeste mout
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@johnny in hete lucht oven op platen is niet echt een goed idee . Gebruik roosters en ga niet uit van tijden maar controleer . Een minuut te kort of te lang is al niet goed . Laagdikte en vochtigheid… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@johnny mout kum je 10 % van gebruiken op totaal van granen. Maar 1/5 of meer kan ook. Ja je kunt de alcohol uit tarwe prima met een kruidenmand erboven gebruiken om een jenever of gin te maken . Ja… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@johnny tarwe kun je ook inderdaad mouten . Door op tijd te stoppen krijg je een goede verhouding enzym en zetmeel . Daarna moet je het eesten . Drogen maar zo dat je niet de enzymen niet stuk maar …. Read more»
-
Sjonnie replied to the topic "Kun je aardappels eesten?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@johnny. Ben benieuwd hoe het gaat met dit project! Moet je de aardappelen trouwens helemaal zacht koken? Onze Russische vrienden maakt het volgens mij niet zoveel uit, die donderen er een agressieve gist op, die vreet zich overal doorheen.
-
Robbert replied to the topic "Recept bakkersgist" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@johnny ketel en spiraal goed reinigen en alles opnieuw sicuur overhalen
-
Robbert replied to the topic "Kun je aardappels eesten?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@johnny je moet de aardappels koken waardoor het zich volzuigt met vocht
-
Robbert replied to the topic "Recept bakkersgist" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@johnny ik vermoed dat eer dan iets van koper oxidatie is vrij gekomen wat de verkleuring veroorzaakt
-
Robbert replied to the topic "Recept bakkersgist" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@johnny gebruik je een koperen ketel ? Was er een aanslag ergens in de ketel die de verkleuring heeft veroorzaakt ? Heb je de alcohol met hard kraanwater verdunt . Hierbij kan er vertroebelen ontstaan door calsium en magnesium zouten… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Kun je aardappels eesten?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@johnny ik meen dat aardappels een hoge geleringstemperatuur hebben, je zult ze moeten voorkoken om het zetmeel beschikbaar te krijgen voor de enzymen uit het mout. Doe je dat kun je er drank van maken ja, wel met diastatisch mout.
-
Alchemist replied to the topic "Recept bakkersgist" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@johnny Welke ketel heb je gebruikt?
- Meer laden