-
Pikketanus replied to the topic "Parrot" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kapisjon had net op je topic gereageerd maar zie dat je t hier al regeld👍
-
Jank replied to the topic "Framboos door de alquitara 1L" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kapisjon Dat ga ik ook doen hoor. Vandaag naar een molen winkel geweest en tarwe gekocht. Aankomende week daarmee bezig!
maar hoe dan ook, deze smaakt mij ook al prima! 😊 -
Bewust replied to the topic "Parrot" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kapisjon, heb je mijn berichtje ontvangen???
-
martinosenga reageerde op het onderwerp "Opstart problemen" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kapisjon
En het kwam goed: 72% -
Mick reageerde op het onderwerp "Topic 2000 ChrisV Moonshine" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon
Ik wilde het ook niet vragen en vond jouw bericht een mooie smoes om het toch te doen 😎 -
Mick reageerde op het onderwerp "Topic 2000 ChrisV Moonshine" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon Je reageert wel op een oud bericht.
Is ChrisV nog actief eigenlijk? Al lang niks meer van gehoord. -
Sebastiaan reageerde op het onderwerp "Gisting start niet" – 4 jaren, 3 maanden geleden
-
ppeterke reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon Ik moet zeggen ik stook ook met de T500 en de bubble caps zowel in reflux mode als in potstill mode. en een temp voelder in de ketel en op de brug. ik vind het voordeel het is een… Lees meer»
-
dumo reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon dus als ik goed begrijp wil jij eigenlijk n’en neutrale alcohol stoken van moutwijnen ( wiskey, jenever, enz), met n’en zachtere smaak. Wat ’n eindpercentage had je voor ogen. Ik heb hier nog twee moutwijnen staan, van de restjes… Lees meer»
-
dumo reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon
volgens dat ik hier in het verleden gelezen heb, ga je met buble caps altijd wel meer graansmaak overhouden als met de reflux.
Grts -
Joery reageerde op het onderwerp "Even voorstellen en wat aanbieden." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon Ja maar niet neutraal. De tarwezemelen brengen wat smaak over. Persoonlijk vind ik dat een prettige toevoeging/smaak. Zeker voor een “vodka” achtig drank.
-
Joery reageerde op het onderwerp "Even voorstellen en wat aanbieden." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon Ja maar niet neutraal. De tarwezemelen brengen wat smaak over. Persoonlijk vind ik dat een prettige toevoeging/smaak. Zeker voor een “vodka” achtig drank.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon neem dan 3 kilo gerste mout , 6 kilo rogge en 9 kilo tarwemout . 60 liter water . maïsch dit 65 en 72 graden met toevoegen van mineralen complex en ph 5,4 . Na maischen Spoelen met 80… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon ik denk dat mensen minder voor de suiker alcohol en minder voor de turbo gisten willen gaan omdat men toch meer gaat nadenken en kiezen voor kwaliteit dan voor kwantiteit .. Met het nemen van iets meer tijd en… Lees meer»
-
Joery reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon ik ga eens zoeken. Thanks!
-
Joery reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon mag ik vragen waar jij de kolom vandaan hebt boven op de t500?ziet er gaaf uit en lijkt mij een leuke uitbreiding om pot still te werken in combinatie met de vermogensregelaar.
-
Joery reageerde op het onderwerp "Even voorstellen en wat aanbieden." – 4 jaren, 3 maanden geleden
Dag @kapisjon Het recept is als volgend. Ik ben er echt blij door verrast na de turbo gisten. 4 kg suiker 250gr tarwezemelen 1 theelepel DAP 1/4 theelepel bitterzout 1 vitaminetablet 50gr Bakkersgist 1/2 theelepel citroenzuur Los 4… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon wanneer je simpel gerste mout en gerst gaat maïschen en deze afstookt kun je een goede zachte alcohol krijgen . Maischen wordt overal beschreven het is een vrij simpele handeling Je moet het evenals OOK elke suiker alcohol minimaal… Lees meer»
-
dumo reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon Hoy, Ik heb onlangs met de reflux kolom wiskey gestookt ( de ruw stook), maar hem gebruikt als potstil, het eind alcohol percentage was zelfs iets lager dan met de helm, desondanks ik de pakkingen heb laten zitten. Ik… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Klaren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon klopt helemaal.
- Meer laden