-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "GEZOCHT : stookketel 10 a 15 liter" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rudyvanr In aansluiting op wat Robbert zegt: de ketel en de rest van de installatie dicteert het gedrag van de stoker. Ik zou zelf zeggen: welke ketel je kiest hangt vooral af van hoe veel geld je hebt en hoe… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "GEZOCHT : stookketel 10 a 15 liter" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Bijvoorbeeld met trefwoord…[Verder lezen]
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@moonshiner79 Kijk: daar hebben we wat aan: duidelijke vergelijking met een duidelijke uitkomst. Dank je wel!
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@theresa Niet alleen gezoet, maar ook bestaande uit een alcoholische basis waarin smaakstoffen uitgeloogd worden. Dus mirabellen gemacereerd in alcohol, dan uitgezeefd en/of bezonken en aangezoet. Ik zou dat dus gewoon doen: mirabellen overgieten met alcohol van rond de 40… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Ja, maar dan krijg je eau de vie. Dat is toch iets heel anders dan likeur?
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Alcoholmeter stuk" – 1 jaar, 9 maanden geleden
En lood kun je makkelijk smelten (328 gr C) boven een vlam, ijzer smelt pas bij 1.500 gr C.
Ik zou niet met mijn neus boven smeltend lood gaan staan, trouwens. -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@theresa Wat is sulfree??
Oh, ik ben niet zo bang voor methanol of cyanide, maar veel mensen wel en u waarschuwde zelf voor cyanide.
Dat wilde ik een beetje nuanceren. En twee weken wachten vind ik niet erg lang. -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@theresa Ik vind het zo’n gedoe, met filteren. Daar heb ik dus geen probleem mee. En ik heb altijd, blijkbaar ten onrechte, gedacht dat ik meer smaak mee zou krijgen. Wat betreft die schadelijke stoffen (blauwzuur) uit de pitten het… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Goed recept en dank voor het delen! Dat heet water gieten is wel een goede tip, die ik me ter harte zal nemen! Ik heb een ketel met bijvat en zou de uitgegiste massa dus gewoon in het bijvat kunnen… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Opslaan alcohol" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Ik heb wel eens (50 jaar geleden) alcohol bewaard in bierflessen met een beugeldop met een rubber ring. Die ring, die niet in contact kwam met de vloeistof, loste toch op. Inderdaad: flessen hebben ook schroefdoppen met een plastic laagje,… Meer lezen»
-
Kees22 vind forumbericht "Recept Kruskovac?" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Kees22 vind forumbericht "Grapje. Mijn eigen Chernobyl .." – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Glas" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Dan is er nog effect van licht op de vorming van ethylcarbamaat uit cyanide, maar dat gaat meer over de opslag van de ruwstook. Dus heeft niet te maken met jouw vraag. Verder wat Alchemist schrijft, behalve na langere… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Ketel te koop" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@alchemist Dank je.
Mooie dingetjes. -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Ketel te koop" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Ik kan niet zien wat er in die glazen kolom zit. Koperen trechters of zo?
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Ik ben het wel met Ruud eens: in het eerste recept worden de peren niet gekookt en in het tweede wel. Kan nogal een verschil maken. Ik zou, als ik genoeg peren en alcohol had, beide recepten proberen en kijken… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "beproefde recepten" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Ik ben geen liefhebber van HomeDistiller, maar daar hebben ze wel een methode gevonden. Er zijn daar een paar verschillende draden. Een voor recepten om te testen, waarbij iedereen het recept kan uitproberen en aanpassen. En een voor breed geteste… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren geleden
Het is wel uit te roeien, maar daar moet je echt wel je best voor doen. Ik vond een plant achter mijn tuin toen ik hier kwam wonen en ben meteen begonnen met bestrijden: afhakken en uitrukken. En nu is… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren geleden
De rabarbergeur verbaast me niks: daar is het familie van.
Wat was je recept: duizendknoop kneuzen en koken en na afkoelen gist er op? Nog iets gemeten, als begin-sg of zo? Pectoenzyme of amylase erbij? -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren geleden
@martin74 Ik werk met pannen van ca 5 liter en bijbehorende hoeveelheden graan, mout en/of meel en water. Ik zet de pan op het vuur en onder goed roeren breng ik de massa op iets meer dan de gewenste temperatuur…. Meer lezen»
- Meer laden