Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

kena1979

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van kena1979

@kena1979

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @kena1979 ik volg Robbert zijn methode  . Bij fermentatie voor gist een deel erbij doen ook omdat het bij soort gist ook met zout gehalte te doen heeft . En bij de backset in de laatste stook beurt komt het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kena1979 in het begin voeg je het toe vooraf verwarmen . Je gebruikt maar zeer weinig in verhouding dus zal geen probleem zijn .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kena1979 het is ook in de Caraïben wettelijke verboden voor alle commerciele destilleerderijen om een muck pit te gebruiken! Momenteel hebben alle grote destileerdererijen eigen verhoudingen en formules van toevoegingen.  Vaal Eigen laboratorium  waar ze hun specifieke  toevoegingen maken ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kena1979, en Calciumchloride wordt bij bier bereiding gebruikt om het bier helder te maken. Werkt bij mijn cider ook goed 😆

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kena1979 nee in dit gebruik je calcium oxide

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kena1979  in eerste instantie verwijderen van  onzuiverheden. En zorgt voor betere gist groei en daaruit  betere gisting.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kena1979 probeer hier eens
    https://stookforum.nl/forums/spirits/eens-wat-anders-proberen-echte-rum/#post-88894

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kena1979 de  dunder vervangers bestaan uit een mix van diverse zuren   .  Sommige zijn inderdaad vrij geconcentreerd. Je gebruikt ook maar 10e van milliliters per 10 liter. De Zwavelzuur toevoeging is meer als catalisator tussen andere stoffen . Alcoholen en …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kena1979 mout geeft voeding aan het gist en daarnaast bevat mout enzymen en coenzymen. . Nu is de amylase hier niet zo van toepassing maar de diverse coenzymen ondersteunen de gist en het enzym van het gist zelf.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @kena1979 helder vers water toevoegen. Ph  4,2 -5,2 .  Verse giststarter maken met c70 of redstar en wat mout .
     

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @kena1979 Ik heb geen ervaring met bietmelasse dus wil de goede man best geloven, complexere suikers kunnen worden afgebroken tijdens de vergisting maar is afhankelijk van het type gist en eventuele andere feestgangers in het vat (bacteriën).

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @kena1979 jij kan alles doen wat je wil als je denk dat het er beter van wordt kan je het eens proberen. Ik hou mij bij het vorige bericht.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @kena1979 het is de koper dome of reflux kolom. Meer smaak met de dome minder smaak(bijsmaak) met de kolom. Koper is een ander verhaal dat zal (ongewenste)stoffen in je drank neutraliseren. Koper wordt op vele manieren toegepast: ketel, dome, in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "T500 esters uit rum wash?" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @kena1979 t500 is bij mij de deur uitgegaan omdat ik te weinig smaakjes mee kon krijgen. Maar er is iets met damp temperatuur en keteltemperatuur verschil. Misschien kun je beter een berichtje aan Robbert sturen die heeft ervaring en zou…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 esters uit rum wash?" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @kena1979 Ik vermoed dat je refluxkolom deze stript eigenlijk, je geeft zelf aan dat er pas iets komt aan het einde van de run.   Esters worden tijdens meerdere stappen gevormd, een groot gedeelte tijdens fermentatie, tijdens destillatie (met name…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "T500 esters uit rum wash?" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @kena1979 misschien is het beter om te infomeren bij de gene die het geschreven heeft naar waar jij verwijs. Dat is waarschijnlijk iemand uit een professionele distilleerderij. Ik maak mij niet druk om dit soort dingen en stook gewoon mijn…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Oude recepturen" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @theresa @kena1979 ik heb inderdaad veel oude boeken en te veel recepten om op te noemen uit de oude doos.   Wat zoek je ?   Uit welke streek?  Mediterraans, Balkan , Russisch,  oosters ,  Arabisch , oud frans , duits ,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Oude recepturen" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @kena1979
    Bibliotheek mischien wel

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Oude recepturen" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @kena1979 Stuur @Robbert een een verzoek.
    Hij heeft dozen boeken die van voor 17e eeuw weerom gaan.
    Ik weet alleen de horex als oud recepten boek.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @kena1979 je kunt inzetten met mout op temperatuur op 5,4 -5,6 .  Dan laten zakken in temperatuur en de pH omlaag brengen en zo vergisten. voor afstoken ph iets corrigeren.  Het aandeel geosmine zal aanzienlijk dalen . En als je…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 2 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 7 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens