Forum antwoorden aangemaakt
RE: Droog Waarschijnlijk een nieuw vat gebruikt dat niet voldoende voorbehandeld is. Het eiken geeft dan nog veel tannine af aan de drank dat een stroef mondgevoel geeft, net als hele sterke thee. Je kunt t ve... |
In forum Recepten |
4 weken geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - Vandaag andersom. Normaliter ging/gaat Robbert op pad. Vandaag was ik wegens omstandigheden in Den Oever. Ik dacht even de Afsluitdijk over en dan ben ik in het Friese land. Rob is zelf minder mobiel ... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 maanden geleden |
RE: Water chiller Ik heb zelf een kachelradiateur van een auto gekocht en hier twee computerfans achter gezet. Ik laat het koelwater vanuit 1 x 60 liter vat via de radiateur lopen. Voorheen liep mijn temp bij ruwstook ... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @jjriet80 Ikzelf gebruik bij de meeste vergistingen de standaard bakkersgist. Werkt goed voor mij. Het komt voor dat ik eerst een andere (melkzure) vergisting doe en als 2e de bakkersgist. Maar dat te... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Spoelen @martijnp Ik gebruik per kilo graan ca. 800 ml water (heet) om mee te spoelen. De granen nemen namelijk ook wat vocht op. Ik heb recent mijn uitgespoelde graantjes in een vat met wat water en gist lat... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Honing Bourbon. @robbert Voor de eindhoeveelheid ga ik er dan nu vanuit dat je dan een whisky op ca. 46% bedoelt? Niet geheel onbelangrijk om dit percentage in eindproduct te vermelden. |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Eerste keer whisky stoken @dreden86 Robbert heeft een heel leuk verslag gemaakt van een whisky traject. Hierin legt hij alle stappen (naar mijn mening) duidelijk uit. Voor recepten is de zoekfunctie erg handig. Zowel robbert a... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 4 gram, dat is wel erg lage pitcher. Hoeveel liter wil je per keer vergisten? |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 zoals ik begrijp heb je een 500 gram verpakking. Hieruit haal je de grammen gist die je op dat moment voor vergisting nodig hebt. De rest (dus 500 gram minus gebruikt deel) luchtdicht opbergen... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 beste BC, Ik gebruik gewone Bruggeman gist. Ook uit een 500 gram verpakking. Per vergistingsronde een 70 gram. Restant verpakking zoveel mogelijk lucht eruit en dan in een zipzak. Ook daar zov... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: batch zuur na gisting Filmpje van robbert met whisky maken geeft hele goede uitleg. Aanrader om goed te bekijken. |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: batch zuur na gisting Beste Frans, Doorgaans wordt voor een granen gebaseerde wort 2 x gestookt. De eerste keer wordt gebruikt om het volume van de hoeveelheid vloeistof te verkleinen en een soort van tussengehalte alcohol... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: batch zuur na gisting Beste Frans, Een uitgegiste wort ruikt doorgaans zurig. Zolang het niet fout ruikt, zoals beschimmeld oid, en er niet raar uitziet, dan gaan overhalen. Je hebt een potentieel alcohol gehalte van een k... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Nieuw lid @ronaldo Doorgaans vergist een goed beslag door tot 990 à 1000 (= dichtheid van water). Ik zou nog even wachten. Mocht sg waarde niet meer verder zakken, dan afstoken. |
In forum Stel je even voor... |
4 maanden geleden |
RE: Nieuw lid @ronaldo Wat was je sg waarde aan het begin van de vegisting? Met rekenformule (start sg minus huidig sg) x 0,133 kun je het alcoholpercentage berekenen. Alcohol percentage 'meten' lijkt mij ook erg l... |
In forum Stel je even voor... |
4 maanden geleden |