Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Knooier

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Knooier

@knooier

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 2
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Nog even een opmerking om later eens terug te lezen. In “An essay on the inventions of both ancient and modern in the use of inebriating liqours – Samuel Morewood 1824” wordt bij Holland het volgende vermeld omstreeks 1774 -…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @robbert Het probleem blijft dat wanneer ik daarmee reken ik op aparte getallen uitkom, dat zou een start S.G. van 1,019 geven en een eind S.G. van 1,006. Dat geeft nogal een schrale opbrengst.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Misschien nog iets wat ik had moeten toevoegen, bij een aantal boeken in de periode 1700 a 1900 heb ik vermeldingen gezien dat bij de Nederlanders nogal schaars werd omgegaan met gist, door een relatief korte vergistingsperiode te hanteren was…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    VS – GIN #1 Monzert’s Practical Distiller, Monzert – 1889]   Toegevoegd omdat Gin wat vaker als vraag langskomt, Gin heeft in de regel de hoofdtoon van Jeneverbessen waarbij Jenever wat subtieler is. Het recept werd volgens de auteur gebruikt in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    NL – HOLLANDSE JENEVER #2    Aangehaald als de beste Hollandse Jenever toentertijd. De oorspronkelijke tekst zat vol met omrekeningsfouten dus zijn de hoeveelheden omgezet naar 3,6 liter per kilogram graan….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    HOLLANDSE JENEVER #1   Werd aangemerkt als de standaard Jenever die gemaakt werd. De oorspronkelijke tekst zat vol met omrekeningsfouten dus zijn de hoeveelheden omgezet naar 3,6 liter per kilogram graan. Wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist posted a new topic "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    De laatste tijd ben ik bezig geweest met de historie van verscheidene dranken te bekijken, wat beter begrijpen hoe het zich over de jaren gevormd heeft tot het product wat we nu kennen. Jenever heeft nooit echt m’n interesse gehad…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @lekker afhankelijk van hoe fijnmazig de zak is kan dat ja

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @lekker hoe zit het met de vulgraad van die andere ketel?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @lekker Heb je in die ketel waar het nu misgaat al eerder 40% gedestilleerd of zijn de twee kruidenpogingen de enige keren waarbij je dit gedaan hebt?    Ik zie de kop van de ketel ook even niet, ik ga…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @lekker Ik denk toch dat wat meer informatie handig is, het lijkt erop dat jullie teveel vermogen gebruiken bij het destilleren waardoor de ketel gaat spuwen.   Welke stookwijn hebben jullie gemaakt? Die rechter pot is van z’n eigen bruin…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @robbert Het recept was met alleen turfmout, dan mag wat scherper / branderig 😉 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @skoelie Carobepoeder werd toen geadviseerd door Robbert, maar ik heb eenzelfde idee wel eens gehad.   Wel zou ik adviseren de chocomout pas aan het einde toe te voegen, het levert toch geen vergistbare suikers of enzymen en kan eerder…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @skoelie Ik heb vaker de gedroogde gebruikt, daar zit genoeg geur in (doet mij denken aan munt en laurierblad). Bij deze versie was t sowieso de gedroogde.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rdirk Starter is ook optioneel, als je genoeg gist gebruikt is het niet nodig.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rdirk Hey Rob,   Een giststarter en marmite zijn twee verschillende dingen,   Met een giststarter wordt bedoeld dat je een suikerige oplossing maakt waarin je gist gaat opkweken door deze te voorzien van zuurstof, op die manier heb je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Pas begonnen; op zoek naar suggesties" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @edo Welkom Edo,   Recepten is altijd afhankelijk van wat je lekker vindt, er staan er genoeg op het forum maar iets van een richting waar je naar op zoek bent is wel makkelijker.    De Spaanse Peper en Citroenschillen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @frans17 iets meer duidelijkheid over hoe je deze gemaakt heb kan misschien een ander probleem aan het licht brengen.    Baking Soda is niet mijn favoriete aanbeveling, eerder krijt, baking soda wil nogal eens een zoute smaak aan je product…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @frans17 Aangezien capo z’n laatste bericht op het forum van 5 jaar geleden is, zou ik niet wachten op een antwoord.   Compleat Distiller Making Pure Corn Whiskey   Bovenin even op de knop “Cloudflare” klikken.

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 9 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens