Vond forum berichten leuk
RE: Ik kijk al een tijdje mee 😉 Welkom whiskymen… ouwe gluurder |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Ik kijk al een tijdje mee 😉 @thewhiskymen jij stiekemerd, even goed welkom |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hollandsche CCVM ketel Zo, eerste stookje weer eens om wat vetrouwen te winnen weer na de teleurstelling van de weggegooide rakija. Het is een TFFVodka geworden. Vandaag de bbq probe's eens gebruikt. Da's toch wel eens lek... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Scherpe, branderige alcohol smaak Inderdaad wat lambiek ook vraagt. Maar aanvullend niet alle wijn is geschikt om te destilleren. . Bijvoorbeeld export wijnen bevatten toevoeging als meer sulfiet , stabilisatoren en andere concerverin... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Op een zonnige zondag gin uit de thumper Ja Jan, dat proeverijtje zit eraan te komen. Je hebt altijd wel aanloop als je zo aan de weg zit, dus van het een komt het ander. Gistermiddag ook belangstelling uit de lucht met 2 uur lang politie he... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @lambik |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Essence opnieuw stoken @lambik ik had die ervaring ook een paar jaar terug ik wilde het gewoon eens proberen. Het is me niet bevallen maar wel een ervaring rijker. Ik heb de drank niet gedronken maar gebruikt om wat proef s... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Essence opnieuw stoken @lambik dat logt er helemaal aan wat erin zit, als de volumes klein zijn zou ik het niet overwegen. Je vond het vooraf niet ideaal, kans is goed aanwezig dat het er niet beter op wordt (vooral als je ... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
Review. Het opweg helpen via forum is leerzaam maar wat is er geleerd en hoe loopt het af .m.a.w. heeft men het goed gedaan . Ik heb ietsjes ervaring door de decennia's opgedaan en daarom was misschien mijn... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Ook nieuw @lambik We willen het liefst een lekkere zachte whisky maken. Verder Ouzo, want dat kan onbeperkt m'n vriendin in...Verder iets wat op Cointreau lijkt, dat gaat er ook altijd wel in. Ben ondertussen d... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Je eigen vat met 53 gallon whisky, minstens 10 jaar laten rijpen. Wie denkt / doet mee? Persoonlijk zou ik daar nooit mee instappen. Het leuke aan hobbybrouwen en -stoken is net om zelf te experimenteren, het hele proces van A tot Z doorlopen, persoonlijke toetsen en accenten leggen in e... |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Je eigen vat met 53 gallon whisky, minstens 10 jaar laten rijpen. Wie denkt / doet mee? @alchemist de berekening is wel vrij realistisch . Alleen 200 liter is niet voor eigen gebruik en zal toch eerst aanvraag voor vergunningen moeten worden gedaan . Daarnaast brouwen op diverse locatie... |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Je eigen vat met 53 gallon whisky, minstens 10 jaar laten rijpen. Wie denkt / doet mee? Die 5000 klinkt veel maar hou rekening met het volgende: Vat zal je rond de 500 a 700 euro kosten, met name zonder contacten en een afname van 1 Voor de 2000 liter wordt heb je ongeveer een 650 kg ... |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @lambik Het ligt er eigenlijk aan wat je ermee wilt bereiken, als je een relatief neutrale alcohol wilt om een likeur of kruidenbitter mee te maken is bakkersgist zeker een goede. Als je er een bran... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Whisky van begin tot eind @lambik wat Robbert ook al aan gaf, afhankelijk van het graan wat je er tegenover zet moet je eventueel nadenken over voorkoken (mais / rogge / haver / boekweit). Tot 10% van de stort kan, maar als je... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |