Forum antwoorden aangemaakt
RE: Hallo ik ben nieuw. Welkom op dit leerzame en leuke forum! |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @alchemist Welke gist zou je hierbij aanbevelen? Is bijvoorbeeld 50 gram bakkersgist op 10 liter afdoende? groet, Lambik |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: ketel vulling @rummy-dummy Gewoon water bijvullen en altijd onder de 40 procent blijven. Het water blijft toch wel achter. |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Whisky van begin tot eind @robbert Het is gerst, ook een cadeautje van Catnip… Hoe weet ik welke mout diastatisch is? Ik dacht namelijk dat elke mout diastatisch is.. |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Whisky van begin tot eind @alchemist Ik heb nog een flinke zak (ongemout) graan staan waar ik graag mee wil stoken. Kan ik hiervoor hetzelfde maisch schema aanhouden? En is de Mangrove Jacks West Coast gist dan ook nog goed?H... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Hallo @ Carlo 59FCDD22-C6C2-4F42-8CBD-E0F336FF71F8.jpeg |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo @carlo ter aanvulling uit ‘het volkomen stookboek’ 27971132-7AC2-4A90-A335-BD3AB3B9BD91.jpeg |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo Hallo Carlo, welkom op het forum. Een 12 mm leiding uitgang als ‘kolom’ is veel te nauw. In ‘Het volkomen stookboek’ van prof Brouwer verkrijgbaar in de stookwinkel staat een algemene beschrijving. ... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Temperatuur suiker en turbo gist stook @keije De ketel werkt het best op een vulling van 2/3. Heeft inderdaad te maken met de kans op droogkoken en ook het terug condenseren (aroma verlies). Nou is dit laatste niet zo’n probleem als je me... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Whisky van begin tot eind Hallo stokers, Graag wil ik jullie even bijpraten over mijn tweede whisky projectje. Na goed advies van Alchemist en Robbert’s filmpjes nu bezig met de tweede stook. Het brouwen van de whisky ging eig... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Temperatuur suiker en turbo gist stook @keije inderdaad bijmengen met kraanwater of bronwater tot onder de 40 procent. Zorg er wel voor dat de ketelvulling ongeveer 2/3 is. Groet, Lambik |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
Verhouding suiker en water Hallo stokers, Helaas kan ik de info niet terugvinden in oude topics. Ik vraag mij af wat de verhouding suiker en water bij een suikermash moet zijn. Voor elke kilo suiker heb je ruim een halve liter ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Het kleine vaatjes topic Alchemist en Robbert, Zoals altijd weer leerzaam en genieten. Chapeau! |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Hallo allemaal! @keije 5 kilo suiker 5 gram citroenzuur 10 gram voedingszout 100 gram bakkersgist vanuit het boekje 😂 Ik houd gemiddeld 2,5 a 3 weken aan. Maar mijn SG meter bepaalt. Het werkt voor mij. Ik... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo allemaal! @keije welkom op dit mooie forum. Ik ben erg benieuwd naar je bouwsel! Vrijblijvend advies; gebruik alsjeblieft geen turbogist. De opbrengst is hoog maar de kwaliteit bedroevend. Neem bakkersgist van... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |