-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@maasjoerts Hoe scoor je 120kg bananen?! Zulke connecties wil ik ook! Wat Alchemist zegt klopt inderdaad. Vorige maand heb ik bananen brandy gemaakt en de co2 bellen blijven hangen in en onder de pulp, waardoor het een enorm drijfvermogen krijgt…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@maasjoerts let wel op dat je het gistvat ergens zet waar schoonmaken makkelijk gaat, ik herinner me nog wat fotos op verscheidene fora waar de banaan zorgde voor het geweldadig verlaten van een gedeelte van de vloeistof uit het gistvat.
-
Larsje40 antwoordde op het onderwerp "vraag mbt kleine alambiek" – 3 jaren geleden
@maasjoerts
En die leg je dus tegen de buitenzijde en wind je vast met koperdraad aan de buitenzijde van de alambiek?
Gr. -
Notna antwoordde op het onderwerp "Prachtige ketel te koop" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@maasjoerts, inderdaad ik vond het ook al een mooie oplossing. Weer iets om over na te denken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vruchten siroop" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@maasjoerts het concerverings middel zal gisting tegen werken en misschien gist doen afsterven . Je kunt eventueel het zuurtegraad omhoog brengen waardoor gist minder last heeft van het concerveringsmiddel . (Ph 5,5 of hoger .) Maar de kans is ook… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@maasjoerts zou kunnen dat het hout niet goede sortering was voor drank. Misschien niet goed gedroogd of hars in aanwezig . Is de smnak wat zoet bloem achtig?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@maasjoerts hoe is de bier gestookt ? Wat is er mee gekomen ? Bepaalde esters kunnen uitwerking hebben . Hoe is de kwaliteit van het hout ? Als de smaak van het hout er nog niet inzit kun je misschien… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@maasjoerts komen binnenkort nog paar bij .
Er waren meerdere al gemaakt maar kon ze niet meer monteren . Maar het werkt weer dus als alles goed gaat komt er snel weer een . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@maasjoerts klontje roomboter kun je ook gebruiken. Ook ketel opwarmen al roerend tot rond 60 graden ook dan gaat een deel van co2 eruit en dan ketel sluiten . Ook kun je bij beslag / brouwsel waarbij je veel schuim… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@maasjoerts je kunt soda (natrium carbonaat ) toevoegen . 1 tot 4 gr per liter . Dit roer je door en laat het 24 uur staan. Daarna overhalen. .
-
leen t. replied to the topic "op zoek naar kolom 5L" – 4 jaren, 1 maand geleden
@maasjoerts You make my day! dit is exact waar ik naar op zoek ben. Kan ik je via PM contacteren om meer details te verkrijgen? dank!
-
oldnugget reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@maasjoerts Ik ben er bang voor dat dit idd verslavend is…..vooral als je een lekker drankje maakt. Ben gewoon woonachtig in Nederland en zoek goud aan o.a de Rijn of op vakantie in Frankrijk. Ik word er niet rijk van… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ketel te groot?" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@maasjoerts er zijn water zakken te koop van siliconen . ER zijn mensen die deze opblazen of vullen Met water en deze in ketel gebruiken . Evenals zoals jij voorsteld grotere blokken lavasteen . Het zijn lapmiddelen . Je kunt… Lees meer»
-
Haak reageerde op het onderwerp "Ketel te groot?" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@maasjoerts
ja klopt de bovenkant kan in ze geheel eraf
alleen met 20 kg steen en 20/30 stookwijn.lijkt mij erg moeilijk te hanteren kwa gewicht en temperatuur
voor een keer lijkt het me een idee maar voor standaard oplossing dat niet