-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@alchemist dit is de eerste keer dat ik een whiskey recept maak, dus dat wordt proberen, doe ik een gedeelte op 45 tot 50% en een gedeelte 65 tot 70% , en dan proeven wat het lekkerste is.
-
Martin74 posted a new topic "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
Beste stokers Ik heb een paar vragen over wat te doen na de fijnstook van de barrel 674. Hoelang moet ik de drank laten rusten/ ademen na de fijnstook? Wat kan ik het beste doen na het rusten , als… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Krijg pH meter niet gecalibreerd" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus ik ga kijken voor een andere
-
Martin74 posted a new topic "Krijg pH meter niet gecalibreerd" – 2 jaren, 3 maanden geleden
Help Ik ben bezig met de vloeibare mout klaar te maken voor te vergisten maar krijg de ph meter niet gecalibreerd.de meter blijft alleen maar 9,18 aangeven als ik op de cal knop druk. Heb al tig keren de batterij… Meer lezen»
-
Martin74 posted a new topic "Krijg pH meter niet gecalibreerd" – 2 jaren, 3 maanden geleden
Help Ik ben bezig met de vloeibare mout klaar te maken voor te vergisten maar krijg de ph meter niet gecalibreerd.de meter blijft alleen maar 9,18 aangeven als ik op de cal knop druk. Heb al tig keren de batterij… Meer lezen»
-
Martin74 posted a new topic "Gisten mout whiskey" – 2 jaren, 3 maanden geleden
Beste stokers
Ik ga zondag beginnen met de Barrel 674 whiskey te maken, welke ph moet ik aanhouden,ik gebruik distillers whiskey yeast van still spirits.
Moet ik ook gistvoeding gebruiken bij deze gist en hoelang duurt deze vergisting ongeveer ? -
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Fruitmix vergisten" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@robbert dank je wel voor de info
-
Martin74 posted a new topic "Fruitmix vergisten" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Mijn gistvat is weer leeg en ik wil eens wat nieuws proberen , namelijk verschillende soorten fruit vergisten, appel ,mandarijn druiven banaan enz, is dit mogelijk? Zo ja moet ik dan zacht fruit kneuzen? Appels doe ik eerst even koken…. Meer lezen»
-
Martin74 posted a new topic "Beste ph waarde" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Wat is de beste ph waarde voor fruit of fruitsap te vergisten, of is dat afhankelijk van de gistsoort
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Kitzinger champagne gist" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@haak dus ik hoef niet eerst de gist te laten weken in het water zoals op het zakje staat
-
Martin74 posted a new topic "Kitzinger champagne gist" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Ik heb een vraag over de kitzinger reinhefe Champagne gist, moet ik bij deze ook gistvoeding bijvoegen , er staat er niets op het zakje vermeld Hoe is jullie ervaring met deze gist , ik ga het gebruiken voor een… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Welke pH waarde kan ik het beste aanhouden met fruit en fruitsap
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Het gistproces is begonnen 😀
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo geduld is het lastigste 🤣🤣
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier het is sap uit de supermarkt zonder conserveermiddelen, ik heb het sap niet gekookt , het zakje gist is voor 25 tot 30 liter en heb de gist toegevoegd bij 20 graden. Waarom moet het sap eerst gekookt worden?… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@robbert dank je wel, ik zal nog even afwachten
-
Martin74 posted a new topic "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Ik heb gisteren mijn gistvat gevuld met fruitsap, ik heb hierbij 1kg invertsuiker , gistvoeding en gist (pot distillers yeast ) toegevoegd. Dit staat nu een dag maar de vergisting is nog niet begonnen, geen bubbels in waterslot en aansteker… Meer lezen»
-
Martin74 posted a new topic "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Ik heb gisteren mijn gistvat gevuld met fruitsap, ik heb hierbij 1kg invertsuiker , gistvoeding en gist (pot distillers yeast ) toegevoegd. Dit staat nu een dag maar de vergisting is nog niet begonnen, geen bubbels in waterslot en aansteker… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@haak het is een oudere foto, ik gebruik ook brooddeeg voor het af te dichten, dat is een grote ketel op de foto
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@robbert ik heb sinds kort een temp meter op de brug en het lukt me om de temp laag te houden, dus ben benieuwd als het zover is , moet de smaak aan het einde nog steeds fruitig zijn of… Meer lezen»
- Meer laden