-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@mccorner waar staat dit recept ergens, dan kijk ik er ook eens naar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@mccorner wilg bevat ook zuren En maltase. Carbonzuren / boterzuur. Beter is acasia deze bevat ook bifidum bacteriën die helpt bij vorming can boterzuur. Dit helpt weer bij afbraak , omzetten van stoffen en samen met zwavelzuur weer estervorming. (… Meer lezen»
-
Tjerk antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner , hoi, ik ben ook nieuw hier en zit ook vol met vragen. Hoe bereken je de verdunning naar 40%, misschien denk ik te moeilijk. Ik heb de turbo gist gekocht bij Jan, is het dan ook verstandiger om… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Ouzo recept gezocht" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner ik heb jou recept ook gemaakt en deze is boven verwachting goed gelukt, ruikt zalig en vol van smaak
-
Cocosbwoone antwoordde op het onderwerp "Zijn hier ook stooksters welkom?" – 2 jaren, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@mccorner het aantal keer overhalen hangt af van product, type ketel en daarbij ook vaardigheid. In principe stook je een rum 2 x ook zijn er wel die 3 x stoken. Eerste maal stook je rauwe beslag helder. 2e keer… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum vraag" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@mccorner. De dranken die maar 1 keer gestookt worden zijn meestal met een soort kolom ketel gestookt. Met een alambiek zou ik minimaal 2 keer stoken, dan heb je genoeg percentage na het maken van je cut’s. Ik persoonlijk stook… Meer lezen»
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@mccorner bedankt voor je antwoord. Hoeveel bakkersgist voeg je dan toe en hoeveel suiker? En ook aanvullen tot 25l?
En in welke maten maak jij je cuts? -
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@mccorner bedankt Voor je reactie.
- doe je beide runs op dezelfde temperatuur? Of verschillend? En welke temperaturen houd jij aan?
- En als je verdunt, krijg je dan je 2e run netzoveel alcohol er uit en met dezelfde percentage ?
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@mccorner thnx ik zit nu op 1015
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@mccorner klinkt goed. Tot hoever vergiste jouw pekmez?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner, heel verstandig om de kruiden er al vast uit te halen, want na een weekje extra macereren kan de smaak te overheersend worden.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner ziet er goed uit. Mijn pekmez bubbelt er nog op los.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner zout gehalte kun je meten . Er zijn bijvoorbeeld zwembad water metertjes die dat kunnen. Zout gehalte in gewoon water is 0,3 gr of minder pet liter . Melkzuurbacteriën ontwikkelen en werken het beste in een zoute omgeving. .En… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tilburgs Kwartierke" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner ik kom regelmatig in 013 en ik heb wel nagezeten in barretjes in Tilburg en wel dat drankje geroken maar nooit geproefd. Wat ik mij ervan herrineren.kan is T kwam in eerste instantie over als eem Maceraat van diverse… Meer lezen»
-
Arjan van D antwoordde op het onderwerp "De eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner
Het maishwater is 35 liter, ik denk dat ik dadelijk zo’n 25 tot 28 liter over hou -
evds3 antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner alvast bedankt en ik volg u
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Hé @mccorner, tof om te vernemen dat mijn experiment je aanzette tot je eigen kneierij 😂. Zonder gekheid: Ik was uiteindelijk ook aaangenaam verrast over de volle fruitige smaak van de Pekmez alcohol. onlangs nog gebruikt als basis voor mijn eigen… Meer lezen»
-
evds3 antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner ja graag als het kan
-
Haak antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@mccorner niet zo haat dragend
je kan een potje lijm verwijderaar op de tafel zetten …. - Meer laden