Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

McCorner

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van McCorner

@mccorner

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van kena1979

    kena1979 antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @mccorner waar staat dit recept ergens, dan kijk ik er ook eens naar.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @mccorner wilg bevat ook zuren  En maltase.  Carbonzuren / boterzuur. Beter is  acasia deze bevat ook bifidum bacteriën die helpt bij vorming can boterzuur.  Dit helpt weer bij afbraak , omzetten van stoffen en samen met zwavelzuur weer estervorming. (…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Tjerk

    Tjerk antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @mccorner , hoi, ik ben ook nieuw hier en zit ook vol met vragen. Hoe bereken je de verdunning naar 40%, misschien denk ik te moeilijk. Ik heb de turbo gist gekocht bij Jan, is het dan ook verstandiger om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Ouzo recept gezocht" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @mccorner ik heb jou recept ook gemaakt en deze is boven verwachting goed gelukt, ruikt zalig en vol van smaak

  • Profielfoto van Cocosbwoone

    Cocosbwoone antwoordde op het onderwerp "Zijn hier ook stooksters welkom?" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner 😊

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner het aantal keer overhalen hangt af van product, type ketel en daarbij ook vaardigheid.  In principe stook je een rum 2 x  ook zijn er wel die 3 x stoken.   Eerste maal stook je rauwe beslag helder. 2e keer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum vraag" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner. De dranken die maar 1 keer gestookt worden zijn meestal met een soort kolom ketel gestookt. Met een alambiek zou ik minimaal 2 keer stoken, dan heb je genoeg percentage na het maken van je cut’s. Ik persoonlijk stook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van maart229

    maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner bedankt voor je antwoord. Hoeveel bakkersgist voeg je dan toe en hoeveel suiker? En ook aanvullen tot 25l?
    En in welke maten maak jij je cuts?

  • Profielfoto van maart229

    maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner bedankt Voor je reactie. 

    1. doe je beide runs op dezelfde temperatuur? Of verschillend? En welke temperaturen houd jij aan? 
    2. En als je verdunt, krijg je dan je 2e run netzoveel alcohol er uit en met dezelfde percentage ?
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner thnx ik zit nu op 1015

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner klinkt goed. Tot hoever vergiste jouw pekmez?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner, heel verstandig om de kruiden er al vast uit te halen, want na een weekje extra macereren kan de smaak te overheersend worden.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner ziet er goed uit. Mijn pekmez bubbelt er nog op los.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner zout gehalte kun je meten . Er zijn bijvoorbeeld zwembad water metertjes die dat kunnen. Zout gehalte in gewoon water is 0,3 gr of minder pet liter  . Melkzuurbacteriën ontwikkelen en werken het beste in een zoute omgeving. .En…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tilburgs Kwartierke" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner  ik kom regelmatig in 013 en ik heb wel nagezeten in barretjes  in Tilburg en wel dat drankje geroken maar nooit geproefd. Wat ik mij ervan herrineren.kan is T kwam in eerste instantie over als eem Maceraat van diverse…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Arjan van D

    Arjan van D antwoordde op het onderwerp "De eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner
    Het maishwater is 35 liter, ik denk dat ik dadelijk zo’n 25 tot 28 liter over hou

  • Profielfoto van evds3

    evds3 antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner alvast bedankt en ik volg u

  • Profielfoto van zoef

    zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Hé @mccorner, tof om te vernemen dat mijn experiment je aanzette tot je eigen kneierij 😂. Zonder gekheid: Ik was uiteindelijk ook aaangenaam verrast over de volle fruitige smaak van de Pekmez alcohol. onlangs nog gebruikt als basis voor mijn eigen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van evds3

    evds3 antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner ja graag als het kan
     

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner niet zo haat dragend 
    je kan een potje lijm verwijderaar op de tafel zetten ….

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto Sebas(bassien)

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens