-
Jostheboss antwoordde op het onderwerp "Gist! Help…" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@mccorner Ik doe het ook zo, voor mijn limoncello geeft dit een prima resultaat, vind ik althans, maar heb geen vergelijk:-) Alleen, ik gebruik ‘gewoon’ 8 kg suiker, jij adviseert 5,5. In hoeverre wordt het resultaat dan beter, qua smaak?… Meer lezen»
-
Betyar antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@mccorner, ik heb een goed adresje vlakbij.👍
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@mccorner Jij bedoeld dat je een deel dunder toevoegd ipv water bij de volgende vergisting, iets dat velen idd doen. Maar stel tijdens je stripping run is je opbrengst 60%. Dan kan je deze opbrengst met water of ook met… Meer lezen»
-
Platenkamp antwoordde op het onderwerp "MAx temperatuur Turbo gist." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner Is de conclusie dus dat een ideale vergistingstemperatuur voor turbogist 24-26 graden is?
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Dit is balen…." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner dat is zwaar balen idd… probeer dr t beste van te maken door alles wat je voorheen wat minder vond weg te drinken :p hopelijk komt je geur en smaak snel weer terug?
-
Kapisjon antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner ik ga eens kijken bedankt voor u antwoord
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner superleuk idee!
Nooit gemaakt, dus ik denk dat ik het wel kan.
(met dank aan Pippi Langkous) -
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@Murmillo en @McCorner : Dank voor jullie raad.Ik ben sindskort ook in het gelukkige bezit van een 5-liter Alqiutara. Tot op heden nog niet gebruikt, maar misschien is dat een goeie keuze om die 2e stookronde mee te voltooien?Dan kan… Meer lezen»
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner yeah! 💪🏼
-
[email protected] antwoordde op het onderwerp "Eiken vaatje('s)" – 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Mahler antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner ja goed punt, ik vroeg me al af of dat ook relevant is bij zo’n schroefdraadverbinding. Ik heb teflontape liggen. Morgen weer een nieuwe verbeterde sessie. Thnx!
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner
Hi en bedankt voor de zoektocht
Inderdaad meestal maceraat om creme de cassis te maken
En vergisten lukt moeilijk omdat de bessen een pulp of koek vormen die boven drijven en bij vegisting de boel doen overlopen -
Georges antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@mccorner De wereld is verandert inderdaad, maar niet ten goede. Ik wens hier enkel nog 2 dingen te zeggen: 1. Mainframes zullen nooit verdwijnen en zijn niet te vergelijken met servers of wat ook, 2. Om het even wat je… Meer lezen»
-
Georges antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@mccorner ik heb me destijds nooit bezig gehouden met websites! Ben IBM mainframe specialist. Dat is heel iets anders. PC’s met de rommel van nonkel billie vooral noemen wij geen computers
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@mccorner: Dat is in het pittoreske Apeldoorn:
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
- @mccorner 🤔 hmm, super interessant!
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@mccorner: Yep, begin SG was ca 1075. (Vergeten op de deksel te schrijven, maar inmiddels erop gezet. ik vind dat altijd fijn om al die gegevens op de deksel te zetten met een sharpie. (Gaat er later ook gemakkelijk weercvanaf… Meer lezen»
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Studieboeken?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@mccorner dank! Ik ga gelijk even kijken 😀
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 2 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner Oh. Ik stook bijna nooit met waterkoeling, maar in hoeverre is dat voor het stoken relevant? Ik kijk hoogstens naar de temperatuur van het destillaat.
- Meer laden