Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

McCorner

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van McCorner

@mccorner

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Petroesjka

    Petroesjka antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner 
    ik heb “Bestand kiezen”  gekozen en file bijgevoegd, heeft blijkbaar niet gewerkt.
    hier komt 2e poging.
    of moet ik iets anders doen dan “Bestand kiezen”, bestand kiezen en dan op ” beantwoorden” klikken ??
     Rho-calculator.xlsx

  • Profielfoto van Petroesjka

    Petroesjka antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner  Hier is ie.  Op tab blad “Rho calculator”, vul je in cel F15 de gemeten dichtheid in, en in cel D14 de temperatuur van het monster. Vervolgens run je de “Oplosser” (“Solver”) om de waarde in cel G15 minimaal…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner  er zijn diverse opties.  Je heb 600 gr mout  dus daar kan 5 , 4 kilo gerst of tarwe op .  Of mengsel van beide . Gist je op de graan zit je op totaal ongeveer 25 liter  (In…   Read more»

  • Profielfoto van concha

    concha antwoordde op het onderwerp "Stookwijn zonder gistvoeding en citroenzuur" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner Ik veronderstel dat je met 1 eiwit toekomt. Heb jij dit geprobeerd? Wat waren dan jouw bevindingen?

  • Profielfoto van Zeenaald

    Zeenaald antwoordde op het onderwerp "Smoked bacon whiskey" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner
    Verwijderde link
    Leuk filmpje over dit onderwerp 😋 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner hou er wel rekening mee dat met rijping en oxidatie o.a ook bepaalde smaken weer lichter worden en. verdwijnen. .dus als net de smaak er in zit kan het nog niet zwaar genoeg zijn om body te houden .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner Er is ook niet een vast gewicht voor snippers . Er zijn tientallen soorten snippers en er zit ook verschil in uit welk deel van de stam komt het hout , hoe is het gedroogd , grote van de…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner, hoeveel gram hout heb je per liter gebruikt?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner gewoon zo laten staan .  De waas bezinkt vanzelf.   Uiteindelijk het moet toch nog hele tijd staan voor het klaar is . 
    Wil je het toch klaren . Gebruik dan wat vislijm .

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner ik vind het wel een interessante om ook eens te proberen. Ik zal de formule keer 2 doen. Ben wel nieuwsgierig.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner prijs en kostprijs gewoon niet naar kijken . Het gaat om eigen beleving en smaak . Mensen die willen besparen gebruiken suikeralcohol en essances . Maar dat is meer voor goedkoop een alcohol buzz krijgen met iets wat ergens…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner voor en naloop delen toevoegen kan iets toevoegen maar is ook risico nemen . ( In run scheiding iets ruimer nemen is mogelijk  daarvoor is beetje goed ontwikkelde smaak herkennen wel een must )

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner ik begrijp jou keuze. Grootste nadeel van elektrisch is ook dat de reactie snelheid van temperatuur verhogen of temperen trager is dan een gas vlam . 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner als het om veilig heid gaat laat je niet misleidend. Electrische is niets veiliger dan gas .  ALS er enige damp ontsnapt bij gasvlam dan wordt het al opgenomen door vlammen en je ziet iets verkleuring in vlammen en…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner heerlijk zo buiten spelen .
    Je stookt op electrisch plaatje? 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner Geniet ervan!

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Stort op maat" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner Heb je toevallig ook gevraagd wat het Whisky mout precies is wat ze hebben?
    Het lijkt me distiller’s mout (dus hoog enzymatisch aandeel) maar zonder die geweldige turflucht.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Stort op maat" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner leuk. Eens proberen.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Stort op maat" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner wat tof. En heeft hij ook iets van een verhaal waar de mouten vandaan komen? Ben nieuwsgierig.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @mccorner de binnenkant moet zeker tussendoor gereinigd worden .zeker als je ouzo ( anijs “) en rum erdoor hebt gehaald .  (Patina kun je ook krijgen door na zuren de ketel met een mengsel van zout , citroen zuur en…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto Sebas(bassien)

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Goede vervanger voor naaldkraan T-500

    Door elflitso 8 uur geleden

  • 3x Grainfather G40 te koop

    Door Stookforum 8 uur geleden

  • Wie kan me uitleggen hoe ik deze moet opbouwen of waar ze voor zijn

    Door Anoniem 3966 10 uur geleden

  • Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?

    Door @ndré 15 uur geleden

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens