Forum antwoorden aangemaakt
RE: Blaand overpeinzingen @alwine Dat klinkt interessant, want ik ben in eerste instantie ook benieuwd naar vergisting zonder geraffineerde suiker e.d. Kan je mij een beschrijving geven van wat je hebt gedaan en waar je de la... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Blaand overpeinzingen @alchemist Dank je wel, in ieder geval weer wat leesvoer er bij 🤔 |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
Blaand overpeinzingen Enige tijd geleden is door @Jeert een post geplaatst over het maken van Blaand, een gefermenteerd product uit wei (Wei is de waterige gele vloeistof die overblijft van het kaas maken). @Kees22 heeft n... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Koelwatertemparatuur Als je een aan- en afvoer hebt, dan zou ik de moeite van kuipen en ijsblokken e.d. niet nemen: Als ik uitga van de T500 die ongeveer 500ml koelwater per minuut gebruikt en van een volle ketel, dan ben... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse @alchemist Omdat ik binnenkort weer melasse ga verwerken en een slechte ervaring had met de pH van pruimen extract even een vraag: Heb je enig idee hoeveel eierschalen te gebruiken op 25 ltr wash met ... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting pruimenextract De pH blijkt uiteindelijk te zijn uitgekomen op 3.6. Vraag aan @robbert: uitgaande van dit voorbeeld, rode pruimen extract. Ik neem aan dat dit een specifieke zuursoort oplevert? Of is ook dit weer af... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting pruimenextract @alchemist Ja, ik denk toch, ook aan de hand van wat meer leeswerk op het forum waarbij gesproken wordt over toevoegen van schelpen of eierschalen, dat de PH in de weg heeft gezeten. |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting pruimenextract @robbert Ik weet dat ik met 35 gram op 25 liter als enige gist te laag zit, ik ging er vanuit dat wanneer de gisting op gang kwam de Prestige ook alsnog aan het werk zou gaan. De Prestige was eerlijk ... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting pruimenextract @robbert Okay, maar waar vind ik een lijst welke stammen er bij elkaar kunnen? Nu ik (volgens mij) de meest neutrale heb toegevoegd, de bakkersgist, die de boel wel aan het gisten bracht, is mijn rede... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: vraag mbt kleine alambiek Wat betreft het ophangen van iets in de helm: Ik heb zelf een stukje koperbuis afgezaagd, iets langer dan de doorsnede onder de helm. Beide uiteinden plat geknepen, zodat ik het buisje in de helm neer... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
Vergisting pruimenextract Omdat in het topic waarin Jan pruimen en kweeperen-concentraat aankondigt niet werd gereageerd, maar even een apart onderwerp aangemaakt Vanwege problemen met de vergisting van het pruimenconcentraat ... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat Hmmm.... vanwege problemen met de vergisting van het pruimenconcentraat maar eens op het forum gaan zoeken en dezelfde symptomen tegengekomen. Opstarten met de bijgekochte Prestige Fruit en Schnaps gi... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Watermeloen kweken @aWatermeloen Waarom moet je weten waar iemand woont om hem/haar te motiveren watermeloenen te kweken? Zijn er woonplaatsen waar je geen watermeloenen kan kweken?? |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Ouzo effect gaat verloren Ik heb net even gekeken naar een fles limoncello die al een jaar in de koelkast ligt en verdraaid, daar is het zelfde gebeurd... Die van mij is ook zo'n 32% ABV. Enige dat ik me kan voorstellen is dat... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Tips? Als ik een drank op eiken heb staan is het voor mij een kwestie van af en toe een sample nemen en dat te verdunnen tot ongeveer de normale sterkte. En tja, dan maar proeven. Heel vervelend proces ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |