Forum antwoorden aangemaakt
RE: sorry Jammer dat je een slechte ervaring hebt gehad met de forum-software. Ik zou zeggen: Niet opgeven! Zelf n.l. geen slechte ervaringen ermee en ik kan me ook niet herinneren anderen er over gehoord te he... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Leren stoken @koos Ethanol hoef je niet van te schrikken, dat is juist de drinkbare alcohol. Het spul dat je er niet in wil hebben is methanol. Maar ik kan je verzekeren dat in een op de juiste manier gestookte dr... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @zoef Van internet geplukt:In het najaar worden de groene peulen van Johannesbroodboom bruin. Deze zijn rauw te eten, als je erin bijt kraakt het als een taai koekje, smaakt wat zoetig en lijkt op cac... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @zoef Aha, dank je. Dat geeft een goede indruk wat de verhoudingen moeten zijn, want dit is volgens mij een heel mooi begin SG.... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @zoef Enig idee wat je begin SG was? |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) Ik ga dit met belangstelling volgen. En ondertussen kijken of de Turkse supermarkt hier het ook verkoopt 😀 |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: rum wash klaren Niet klaren. Als het SG een aantal dagen stabiel is of je op een andere manier hebt gecontroleerd dat de wash uitgegist is, hevel je de wash over. Dode gist zakt naar de bodem van het vat, dus een paa... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Studieboeken? Ik heb in ieder geval gezien dat op deze site een hoop informatie staat, of het altijd de serieuze literatuur is die je zoekt mag je zelf bepalen 😉 Even zoeken op termen als "distillation", "whiskey" ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting pruimenextract Nadat de gisting helemaal tot stilstand was gekomen heb ik het resultaat 1x (in twee gedeeltes) heel langzaam overgehaald in de alambiek en cuts gemaakt. De volgende dag deze op geur en smaak wel of n... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: waarom 2 x stoken? @Kees22: Het ontwerp van de T500 is zodanig dat de enige thermometer degene is die de uitstroomtemperatuur van het koelwater meet. Als je die temperatuur afregelt tussen de pakweg 50 en 65 graden, dan... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: waarom 2 x stoken? @kees22 Met de T500 is dat ongeveer de temperatuur van de uitstroom van koelwater. |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Eiken vaatje('s) @pulle Enige tip die ik heb: |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Douane vergunning Ik heb een keer in de Achterhoek hier uitgebreid over gesproken met een wijnboer. Er komt best nog wel het e.e.a. aan administratie bij kijken (in ieder geval bij de wijn): Hoeveel druiven zijn er geo... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: waarom 2 x stoken? Je zal merken dat na een tweede stook de smaak beter is en, zeker met een sugarwash, minder scherp. |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Blaand overpeinzingen @alwine Het is ook zoete wei (van het kaas maken) dat ik ga gebruiken. Ik maak dan zelf weer eens kaas als hobbyist of ik haal de wei bij een zelfkazende boer in Hazerswoude. Voor zover ik weet komt d... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |