Forum antwoorden aangemaakt

RE: Rum vraag

Dank jullie voor de antwoorden. Dan was wat ik ooit heb gelezen dus gerelateerd aan een andere soort ketel. Ik heb tot nu toe altijd de ruim twee keer gestookt in de alambiek, dus dan blijf ik dat lek...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Rum vraag

Ik heb een uitgegiste en afgeleverde rum mash staan, gemaakt volgens het. Slaven of boerenrum recept, dus met pruimen en in mijn geval wilgenhout vergist. Nu heb ik een hele tijd geleden een discussie...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Bij de Turkse supermarkt waar ik de Pekmez had gekocht was maar 1 soort mineraalwater aanwezig, met volgens het etiket een pH van 8.2. Was heerlijk neutraal van smaak dus deze idd gebruikt om te verdu...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

@maart229 Wat Concha hieronder zegt 😉 Alleen houd ik bij de tweede stook de temperatuur nog iets lager, ik probeer tussen de 52C en 55C te zitten. Tip voor het afstellen van het kraantje: Ik heb er ee...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

@maart229 Bij een eerste stook gebeurt het mij ook wel eens dat bij het overhevelen een wolkje dode gist meegaat. Geen probleem, bij een tweede stook merk je daar niks meer van. Boven het Max-streepje...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

Bij de T500 doe ik tegenwoordig twee runs omdat het eindproduct dan zachter van smaak is. De eerste keer alles opvangen, verdunnen tot onder de 40% en een tweede keer stoken. Daarbij wel cuts maken op...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Dat was .998 op de hydrometer.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Gister de gelegenheid genomen om de ouzo te destilleren. Besloten om de kruiden dit keer niet in de helm te hangen. Aan het begin een duidelijke acetongeur, nadat deze begon te vervagen (na ongeveer 4...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

@rumo Klopt. Voor het stoken doe ik nog even een smaaktest om in te schatten of ik wel of niet de kruiden in de helm hang. Ik heb 1 keer na het stoken en verdunnen nog wat neutrale alcohol bij moeten ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Het was de planning om vandaag te stoken, maar helaas gaat dat niet lukken. Wel de kruiden er uit gezeefd en die gaan even de koelkast in. Volgende week hopenlijk wel de gelegenheid en dan gaan de kru...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Vandaag de kruiden toegevoegd. De bovengenoemde hoeveelheden maal 2.65 en dan waar nodig naar boven afgerond. Komt niet zo heel nauw aangezien we geen raket brandstof maken😊  IMG_20221109...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Vandaag de eerste stook van bijna drie liter (na verdunning met 5 liter water) nog een keer overgehaald. In het begin kleine hoeveelheden opgevangen tot het volgens mij zuiver rook en smaakte. Koelwat...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Tilburgs Kwartierke

Ik weet alleen na gisteravond niet meer zeker of het nu Schrobbeler was of Tilburgs Kwartierke, we hebben het n.l. over veel kruidenlikeuren gehad😂. Maar dank voor je antwoord.

In forum Recepten

2 jaar geleden
Tilburgs Kwartierke

Gisteravond op een feestje aan de praat geraakt met iemand die wil beginnen met stoken (altijd een goed idee) en die uiteindelijk ook eens een poging wil wagen om de likeur Tilburgs Kwartierke te make...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

@robbert Kan je wat meer vertellen over het in de gaten houden van zoutgehalte? Hoe controleer je dat behalve aan de hand van het etiket? Of gaat het over het zoutgehalte in de uiteindelijke mash? En ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Pagina 4 / 32