Forum antwoorden aangemaakt
RE: Alcohol in het nieuws @alchemist Had ik dat geweten, je postte net eerder😂 |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Alcohol in het nieuws Als ik op mijn telefoon in het bericht de foto aanklik, dan kan ik daarna de foto inzoomen met twee vingers. Desondanks de samenvatting😊: De Zeeuwse smaak ontwikkelaar Cees Snijders uit Burg-H... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Alcohol in het nieuws Ik hoop dat het leesbaar blijft na plaatsing.... IMG_20240126_104023.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Jenever @alchemist Ik ben vanavond op mijn laptop aantekeningen tegengekomen van een soortgelijk jenever recept van Robbert dat bedoeld was voor 100 liter eindproduct en daarbij stond dat werd uitgegaan van 7... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever @alchemist: Weer een heel mooie en leerzame bijdrage van jou! Heeft mijn plan om een keer aan jenever te beginnen weer nieuw leven ingeblazen... Toch even een vraag/opmerking: In "Hollandse jenever #1... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: T500 turbo spirit Stook je op vol vermogen en tot hoever is de ketel gevuld? Gebruik je kooksteentjes onderin de ketel of een anti-foam of wat zonnebloemolie om schuimen te voorkomen? |
In forum Vraag en aanbod |
1 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @gertan met een refractometer kan je volgens mij zulke hoge percentages niet betrouwbaar aflezen. |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @mana Ik kan het je aanraden, zie hierboven😊 |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @zoef inderdaad bizar (of Bazar😂?) groot! Bij onze plaatselijke Turkse supermarkt ben ik ook vaste klant, inmiddels komen alle kruiden voor de ouzo daar vandaan. Plus het mineraalwater dat ik ... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @zoef: Vandaag was ik dan eindelijk voor een andere reden in Apeldoorn, maar heb wel even de tijd genomen om Pekmez te gaan halen bij "jouw" Turkse supermarkt. Ongeveer 10x zo groot dan die van zijn l... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd? Ook als je een goede basisalcohol hebt gemaakt waarbij je in de laatste run heads en tails hebt verwijderd en je gebruikt deze alcohol om te macereren, dan zal je bij destillatie van het maceraat weer... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: t500 koelwatertemperatuur onregelbaar Sluit voordat je gaat stoken alles aan en pak er een maatbeker bij. Probeer de uitstroom zo in te stellen dat je per 30 seconden ongeveer 200ml krijgt. Mij helpt het om een knijper op het kraantje te... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Hallo, wij zijn de Stookcie!!😍 @robbert Ik weet het Robbert, vandaar ook mijn opmerking "buiten het werken met leds". Mijn twijfels zaten in "even schudden en dan is het klaar"😊 |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Hallo, wij zijn de Stookcie!!😍 Welkom op het forum! Wat je recept betreft, buiten het werken met leds, heb ik mijn twijfels, vooral over "flink schudden en dan is het klaar". Kijk eens naar dit recept. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Still spirits gin botanicals @rumdidum Ja, daar wordt idd gesproken over destilleren ipv Infusing. Ik zou dan zelf uitgaan van een liter of 5 basisalcohol, verdund naar beneden de 40% en dat destilleren met de kruiden in de baske... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |