Forum antwoorden aangemaakt

RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@zoef Dan zou je toch op ruim 9,5% alcohol moeten zitten, netjes!

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: sorry

@georges Bij ieder onderwerp (in ieder geval op Android) staat er een checkbox "Abonneer je op dit onderwerp". Als dat aangevinkt is, krijg je een notificatie per mail als er een bericht wordt toegevo...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: voorstellen

Welkom!

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Voorstellen

@mahler Ik raad in ieder geval aan om teflon-tape (gewoon uit de bouwmarkt) te gebruiken op het schroefdraad en rond de hals van de helm waar deze in de ketel gaat. Voorkomt lekken van damp.

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Limoncello helder

@Boelie69: Hier is een tijdje geleden al een draadje over geweest, zoek even op "Ouzo effect gaat verloren".

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Cassis.

Hmmm, even zitten zoeken op Engelstalige fora, maar ook alleen beschrijvingen van maceraten gezien...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Rietsuiker melasse

Ik heb afgelopen week dezelfde ervaring gehad. Lekker warm op zolder en eerste dag (voor de eerste keer) een spugende "stankafsluiter". Toen dat de tweede dag voorbij was het waterslot schoongemaakt. ...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Alcohol meter

@kevin Denk hierbij er ook aan dat de lezing van de hydrometer eigenlijk gecorrigeert moet worden voor de temperatuur van het destillaat. En de refractometer moet af en toe worden geijkt met een alcoh...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Ouzo recept gezocht

Heb de ouzo inmiddels een paar keer vaker gestookt, aantal peperkorrels iets verhoogd en de hoeveelheid anijszaad ook. Is een kwestie van smaak...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

Nou, "mijn Turk" heeft idd Pekmez, 4 euro voor een pot van 700 gram. Ik wacht wel even op de uitkomst van het experiment van @zoef en tot ik weer eens in de buurt van Apeldoorn ben😊. Ben wel e...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: sorry

@georges Ja, de wereld verandert... 😀

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Leren stoken

@koos Echt, in de doorsnee wijn zit meer methanol dan in gestookte producten, puur door het andere bereidingsproces en daar krijg je ook niks van, hooguit hoofdpijn als je teveel drinkt en dan is het ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: sorry

@georges Tja, ik ben zelf net 1 jaar gepensioneerd na mijn loopbaan in de ICT. Een mede door mij geschreven consumentenprogramma wordt iedere dag door tienduizenden mensen van Japan tot Australië en v...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@zoef Ai, beetje ver vanaf de Randstad 😀

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@zoef Oh wow! Waar is deze supermarkt? Ik ben er nog niet aan toegekomen om bij "mijn eigen Turk" te gaan kijken, maar ik kan me niet herinneren iets dergelijks daar te hebben gezien....

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 8 / 34