-
Mick antwoordde op het onderwerp "Blauwe kleur na striprun suikerwash met baking-soda" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Het gebruik van baking soda kan helpen mar doe je nooit bij de stripping run!
Pas bij de fijnstook gebruiken. en een dag van tevoren vast doorroeren
Gewone soda of natronloog kan ook (natronloog altijd met beschermingsmiddelen!). -
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste keer stoken met T500 alambiek onzekerheden en vragen." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@rumo Zo zie je maar iedereen denkt anders. Voor mij is rood heet water, blauw koud water.
Is voor mij veel duidelijker maar iedereen is vrij natuurlijk om het anders te doen. -
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste keer stoken met T500 alambiek onzekerheden en vragen." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@rumo Als koud water de blauwe slang is en heet water de rode kun je hem beter andersom aansluiten, heb je nog wat minder water nodig. Als je de kleuren andersom gebruikt dan kun je dit negeren natuurlijk. Het zou… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Smartstill/Airstill en betekenisvolle cuts?" – 2 jaren, 10 maanden geleden
En het belangrijkste om cuts t emaken met een smartsill/airstill: een vermogensregeling. Als je voluit stookt bij een fijnstook heb zo veel smering dat het ook niet lukt.
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Vraag over reiniging bodem smartstill" – 3 jaren, 1 maand geleden
Geplaatst door: @shelby197888 @patrickvink Waar heb je die precies besteld? Ben ook rond aan het kijken naar een regelbare smartstill.Gebruik dan mijn t500 voor alcohol te stoken van 93% en daarna middels de smartstill wil ik het eea met kruiden… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "bierbrouwen, liters wegkoken." – 3 jaren, 1 maand geleden
@tedestillaat
Allemaal kan ik ze niet verklaren 😎 🍺 -
Mick antwoordde op het onderwerp "bierbrouwen, liters wegkoken." – 3 jaren, 1 maand geleden
@tedestillaat “Zo zou je verwachten dat alle “raw ales” bomvol zitten met DMS, maar dat is vaak niet het geval” Het vormen van DMS gebeurt (uit m’n hoofd) boven de 80 graden. Daar kom je niet met maischen en dus… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "bierbrouwen, liters wegkoken." – 3 jaren, 1 maand geleden
Zoals hierboven al genoemd, je wil ongewenste stoffen (DMS, zorgt voor een groentesmaakje in je bier) uitkoken en de rollende kook speelt ook een rol voor de hopisomeristie (van de alfa-zuren). Om de reden dat er zoveel damp vrijkomt… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@harryd1969 Succes!
Op homedistiller.org noemen ze zo’n combo een flute, misschien vind je daar nog iets nuttigs. -
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@harryd1969
Helaas, geen ervaring met platen. -
Mick antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling: SPP spiral prismatic packing RVS" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@dutchgold Zoals Gompie ook schrijft de vulling is heel goed. Ik kan niet preciesw beoordelen wat er mis gaat maar 1 ding is in elk geval fout: Vermogen terugdraaien. Misschien heeft de T500 net te weinig vermogen voor het ideale…. Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@harryd1969 Hallo Harry, Ik denk dat voor een hobbystoker een 4″ kolom met SPP veel te groot is. T.o.v. een 2″ kolom is de oppervlakte 4x zo groot. – Een 2″ kolom heeft minimaal 1m nodig bij een grotere diameter… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Gerstevlokken zijn al gestoom en hoef je niet meer voor te koken. Ook als rauwe gerstekorrels hebt is dat niet nodig aangezien de verstijfselingstemperatuur voor gerst ongeveer gelijk is aan de maischtemperatuur. Kwaad kan het niet maar nodig is… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@tedestillaat Succes, gewoon uitproberen is het beste, je mist nu geen cruciale onderdelen voor bv whisky. Stellages: Geen idee, ik zit de ketel lekkerlijk op een bierkrat met een houten plank erop ter isoloatie. De uitloop hing eerst boven de… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@tedestillaat Voor neutraal gebruik ik een 3″ kolom met 1,4 m SPP pakking en een LM aftappunt. Met een dephlegmator gebruik je CM, met wat zoeken vind je deze termen wel. Voor een 3″kolom ga je om goed in de… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@tedestillaat Je hebt nu mogelijkheden genoeg om te spelen! Ik zou er een stukje pijp bij bestellen zodat je die in de plaats van de schotels kunt gebruiken voor stripruns. Als je richting neutraal wil gaan is dat zeker handig… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
3000 W is niet teveel voor een 3″ kolom. En voor het opwarmen is het altijd prettig als je wat meer hebt. Vaak wordt ook een stukje kolom met pakking toegepast tussen dephlegmator en de bubblecaps. Ik heb het altijd… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Caramel voor likeur maken" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Wat ik zou doen is de caramel maken dus de temperatuur in de pan op laten lopen tot de gewenste temperatuur de smaak zit er dan in. Daarna water toevoegen en weer verhitten tot 116 °C. Dit is dan nog… Read more»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Stilvallende vergisting" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@jeffrey Dan ligt het inderdaad bv aan de pH en niet aan de meting. Een fout die vaak voorkomt is dat gemeten wordt met een refractometer. Dat gaat goed voor de vergisting maar tijdens na vergisting moet het werkelijke SG… Read more»
- Meer laden