Forum antwoorden aangemaakt

RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

@sven-2 is niet zo erg maar om het overzicht te bewaren is het prettig als we on topic blijven 😉

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

@sven-2 Ja hoor bij een fermentatie kan behoorlijk wat warmte ontstaan. Maar waarom stel je je vraag in een topic over klaren met een EZ filter?

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Verdunnen

@haak wanneer je macereert met een lager ABV percentage komen er minder smaakstoffen uit het fruit of er kunnen juist minder gewenste smaakstoffen uit het fruit gehaald worden zoals bv uit citroenschi...

In forum Likeuren

4 jaar geleden
RE: Bourbon Mais

@rumo klopt maar de molenaars hebben geen tijd (of geen zin) om mij te antwoorden en van de mouterij ook nog geen positief bericht.

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden 🙂

@odevie ik ben geheel op de hoogte van wat waterkonijn is 😉 Hoorde idd van Tom Waes dat het erg lekker moet zijn

In forum De kookhoek

4 jaar geleden
RE: Gisten en suikers

@patrickt helaas, ik werk nooit met bakkersgist anders dan in broden.

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Schuim tijdens vergisten

@dragonyichi aan het schuimen kun je niet veel of zelfs niets doen vrees ik. Wat je kunt doen is, zolang het nog heftig aan het gisten is de emmer een klein beetje open zetten. Of je kunt een blow-off...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Eerste keer Whiskey

@robbert en @troet klopt de Roasted Barley Bio is flink geroosterde gerst. Aandeel Peated verhogen is een prima voorstel. Deze mouten staan ook in de Bio Moutstort Op Maat dus kan Bauke zo met het jui...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Eerste keer Whiskey

@robbert ik denk dat dat een mooie samenstelling is alleen zou ik van de Roasted Barley Bio niet meer dan 10% nemen. Met rook bedoel je dan de Peated Mout Bio en niet de Rookmout Bio die op beuken is...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Eerste keer Whiskey

@robbert Peated mout is een heel licht turf gerookte mout. Iets lichter gerookt dan whiskymout light. Mout met het hoogst diastatische vermogen wat ik heb is distillatiemout Bio.

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Eerste keer Whiskey

@robbert @troet ik heb momenteel geen whisky gist en whisky mout. Wel westcoast gist en peated mout en geroosterde gerst.

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Suiker toevoegen aan wijn.

@brusstokertje klopt, zolang het waterslot erop zit kan de CO2 ontsnappen maar je schreef: suiker toevoegen nadat de gisting voorbij is.... Wanneer je een voedsel veilige plastic emmer gebruikt hoef j...

In forum Bieren en wijnen

4 jaar geleden
RE: Suiker toevoegen aan wijn.

@brusstokertje wanneer je suiker tijdens de vergisting toevoegt wordt je wijn (ook bier) niet zoeter maar juist droger. De toegevoegde suiker zal namelijk geheel vergisten. Een tripel bier heeft een ...

In forum Bieren en wijnen

4 jaar geleden
RE: Klimaatkast

@brusstokertje Geen idee wat je allemaal wilt gaan vergisten maar let wel op, de temperatuur in de kast kan aardig oplopen tijdens en door de vergisting, zeker als de warmte niet weg kan.

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Kwaliteit pure alcohol stoken

@harryd1969 ik neem aan dat je met graan mout bedoelt. Ruwe graan kun je in principe niets mee of je moet er weer amylase aan toevoegen. Ja mout levert kwalitatief beter alcohol op.

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Pagina 7 / 343