-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai gewoon oud trukje . Aansteker , theelepel en stokje carnauba wax en je kunt al stoken. Als alcohol uit uitstroom op theelepel niet meer brand is ook tijd om te stoppen met opvang . (Meestal is smaak en geur… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@johnny dan zou je voldoende diastatisch vermogen moeten hebben . Kun je met een standaard maischen , 55 , 65 en 72 graden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@johnny als je daarmee gaat maïschen mis je diastatisch mout als je geeest hebt op hogere temperatuur. Voor optimaal moet je onder 48 gr eersten
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@ithebreather ik weet niet waar je woont. Maar ik haal zelf mijn granen bij de molen in Burdaard .
Duiven voer is voor duiven . Voor consumenten is schoner en betere kwaliteit . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@roxyjai als je geen alcohol meter hebt kun je een lepel en aansteker gebruiken voor kleine indicatie. Paar druppels uit uitstroom op lepel aansteken brand het meteen is percentage boven 48 % brand het bijna onzichtbaar is het boven 70… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden
(Ook hiervan de fermentatie restanten die je over houd kun je ook als begin voor een nieuwe batch gebruiken voor een sourmash )
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rumo inderdaad op het graan vergisten. Voor stoken Uitlekken En via filterdoek naar ketel hevelen.
Ja is een ferme stevige smaak die je krijgt. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 5 maanden geleden
@grensjager2 🙏🙏
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rumo inderdaad ongeveer 35 liter en je zal ongeveer 2,8 a 3 liter drank overhouden.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje als je bij een eventuele volgende bestelling het even aangeeft in het opmerkingenveld doe ik er gratis een voor je bij!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ithebreather begin gewoon met gerst . Het is ook de soort die het meest algemeen bruikbaar is.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "hogedrukventiel" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@grensjager2 helemaal goed . geregeld
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@jaboulet indien je werkgever deze met creditcard betaald heeft is de betaling wellicht terug te vorderen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "hogedrukventiel" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ik heb wel wat voor je liggen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@johnny en wat is kou diastatische met actief enzym ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@johnny de temp hang er van Af wat ik wil voor resultaat. Als ik juist veel rooksmaak wil hou ik ook rond 42 -48 gr aan. Voor de roasted op kool of turf zal de temp rond 180 gr… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rumo en !! Je verbetert de kwaliteit en ook je geeft het een eigen draai. En je maakt niet de eenheids worst. Immers ook belangrijk een zelf gemaakte mout verwerk je vlot . Het ligt niet eerst maanden op een… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rumo het valt mij op dat er voornamelijk word gesproken over mouten kopen en de whisky recepten steeds met pils mout zus , whiskey mout zo vol staan . En dat het mouten en eesten als experiment wordt gedaan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@johnny buiten is wat erg fris , het beste is ook het in gelijkmatige laag te spreiden. Zodat ook de temperatuur gelijkmatig is. In een emmer met warmte riem is de buiten kant warmer dan de core . Gelijkmatig sprijden… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@johnny ik mout en eest eigenlijk tegen woordig op simpele routine . . wat ik wel doe is vooraf graan wegen . Na mouten wegen en na eesten zodra droog lijkt weer wegen . Ik zorg tijdens het mouten dat… Read more»
- Meer laden