-
Stephan liked forum post "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo ah, meer water dus 😃. Poging 2😁.
-
Stephan liked forum post "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo ik bedoelde de vergistbare suikers in de melasse. Ik doe er dit keer verder geen rietsuiker bij of zo. Het wassen ging redelijk, het schuimde aardig en dat heb ik er allemaal af geschept. Alleen bleef er… Read more»
-
Robbert liked forum post "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste ruwstook is een feit" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ronpal mooi dat je naar tevredenheid de eerste stook heb kunnen doen . Ja spoel altijd de ketel tussen stoken door ! Achtergebleven stoffen zullen altijd invloed hebben . ( Er zijn maar enkele dranken waarbij resten uit vorige stook… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@theresa Lijkt mij vrij logisch dat iemand die een scotch of islay whisky wil maken weet dat je daarvoor geen kraanwater gebruikt maar welwater het liefst uit een veen gebied gebruikt of water gefilterd over turf. . Je kunt immers… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum runners" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@meneer-van-beusdenkom bij een welkoop of fourage handel kun je krijt / calsium Carbonaat verkrijgen . Bij fourage nog geen €10 per 20 kg . Het beetje eiwit en vetten die nog in eierdoppen zitten kunnen geen kwaad mits het… Read more»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Ik lees hier en daar dat er mensen zijn die 5 liter (gezuiverde) melasse op 25 liter wash doen. Maar dan heb je toch hooguit 3,5kg vergistbare suikers in je wash? Ik had gerekend met de melasse van Jan, die… Read more»
-
Robbert liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre je moet rekenen op 1 kg mout ( mout /graan) op 3,1 liter . Dus 7,5 kg voor een vat van 25 liter .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke elke plantaardige glycerine kun je gebruiken. Vino ferm of Kruidvat beide is prima . 10 – 15 mil per liter .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke zelf zou ik bij dergelijke fout iets zwavelzuur toevoegen hierna ph corrigeren tot 5 a 6 en dan op pot destilleren. Als je dat niet aan durft neem dan glycerine voeg dat toe en destileer zo dat je niet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke Te weinig gistvoeding zal gist vroegtijdig stoppen teveel gistvoeding als DAB geeft vervuiling wat negatief effect kan hebben op vergistingen , maar ook de smaak kan aantasten en kwaliteit van alcohol . troebel worden en zweem kan er ontstaat… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke 1 theelepel per liter is vrij veel . 3 tot 5 gram per 10 liter is voldoende .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stokes ik neem aan dat Stookwinkel het verkoopt .
-
Stephan liked forum post "Restanten en "mislukte" rum stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@moonshiner79 het kan aan ph liggen maar ook aan het gist zelf , giststress . Of voeding .,
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke waarom tomaten puree ? Een gebruik voortgekomen uit armoede van moonshiners kneierij.
Tomaten puree geeft verzuring , bijsmaak en vervuiling ..
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke je kunt even koken en met eiwit de melasse voorbehandelen. . Wanneer ne de melasse voor vergisting klaar hebt kun je eierschalen of schelpen toevoegen. Wanneer zuurtegraad omhoog loopt ” vreet ” als het waren het zuur aan de… Read more»
- Meer laden