-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen." – 3 jaren, 7 maanden geleden
Van harte welkom. Rum is mijn favoriete drank, om te drinken en te stoken 😃. Heb je rest ook al? Vaten, melasse etc.. En een foto van je opstelling is altijd welkom 😃! (je moet dan alleen wel 5 posts/reacties… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@dis-stiller welkom op dit forum . Inderdaad wanneer een drank net de ketel verlaten heeft zijn de meeste dranken niet lekker . Ze hebben tijd nodig . Dat is ook een van de dingen waarmee men met scheidingen maken de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "OLIJVEN" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Om de smaak van olijven goed te krijgen kun je het besten een extract /concentraat maken en dat toevoegen . Je krijgt wel snel het opaal effect als alcohol percentage laag is . Wil je fermenteren leg ze dan eerst… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo ook goed bezig.
-
Robbert liked forum post "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist de tijd maakt het echt beter.
En zoals jij ook weet de basis van een perfecte drank is een goede alcohol. . dus geen suiker en turbo gist alcohol -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist ik heb tussendoor een paar liter bijgemaakt.
Net als toen jullie hier waren even tussendoor gemaakt . Zo gebeurt . Zo gemaakt. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Vandaag maar weer eens een kuidenbitter op tafel . Ongelooflijk wat rijping doet met smaak als de tijd verstrijkt. Het begon als een experiment tijdens een visite van een zuiderling en een noorderling waarbij een beetje van. De schobbelaar ,… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stadswater (Chloor)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@geelke gechloreerd water is funest voor vergisting en ook voor smaak .
Koken heeft geen zin. .
Beter niet gechloreerd water gebruiken . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "kan/moet ik nog gist toevoegen" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@wh451972 als je een goede vergisting inmiddels hebt kun je beter dat laten gaan. Kan wezen dat de gist die je wil toevoegen de andere om zeep helpt of de nieuw toegevoegde gist. Als je nu een spontane gisting hebt… Read more»
-
Robbert liked forum post "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Meer fruit concentraten bij Stookwinkel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Klinkt goed. De pruimen haal ik hier wel van de bomen, maar frambozen lijkt me ook wel eens erg leuk om te maken.
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "iSpindel om gisting te monitoren" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Ik ga ze morgen updates naar 7.14 . Ze draaien nu op 7.12 .https://github.com/universam1/iSpindel/releases
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "trage start schnapps gist" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stookje Die gist heb ik ook wel eens gebruikt, dat duurde bij mij iets meer dan anderhalve dag voor er een bubbeltje kwam. Ik begon mij toen ook al zorgen te maken 😆 .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "trage start schnapps gist" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stookje je bent gewoon ongeduldig. Het kan wel 24 tot 36 uur duren. Zorg dat je een goede constante temperatuur hebt. . ( De beloftes op de turbo pakjes van snelheid en zo moet je niet te serieus nemen. Het… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alambiek aha. . ja dat kan ook . Je kunt er ook een taart mee bakken of een jam mee maken . Heerlijk allemaal
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alambiek framboos , sleedoorn , granberry en ook aardbeien worden vaker in / met een cider gecombineerd.
Meeste ciders geven een zurige frisse kant aan de drank. Bovenstaande is meer een warme volle likeur type met een graanbrand / brandewijn basis
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mouten" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@richard-k het mouten is het laten kiemen van het graan wat daarna als goenmout of gedroogd / geeest mout als basis in bier en whiskey’s wordt gebruikt . Het walsen , schoten of malen doet men om de korrel open… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@harryd1969 het vergt wat tijd om de bessen te door prikken of in te snijden maar het is absoluut de methode om de sleedoorn tot zijn recht te laten komen . ( Ook voor sloegin kun je het beste geprikte… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@harryd1969 Dit is eigenlijk het meest smaakvolle ouderwetse sleedoorn likeur recept . Je kunt iets afwijken door een maceraat te doen op 35% en eventueel ook de amandel en kruidnagel weg laten maar het geeft een mooi warme afdronk en… Read more»
- Meer laden