Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @rumo als ik thuis ga maischen begin ik smorgens uur of 10 dan staat het rond 2 uur in ton buiten voor af te koelen. En is alles opgeruimd .  Afhankelijk van weer en hoeveelheden ( zomers duurt wat langer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @rumo als ik thuis ga maischen begin ik smorgens uur of 10 dan staat het rond 2 uur in ton buiten voor af te koelen. En is alles opgeruimd .  Afhankelijk van weer en hoeveelheden ( zomers duurt wat langer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @rumo snel koelen is gebruikelijk in Bier inderdaad ook vanwege bacteriën, schimmel e.d. maar na maischen is alleen gisten en dan is er een eindproduct.  Bij gedestilleerd komen er nog meerdere  processen na het maischen. Waarbij infecties, schimmels, veresteren kan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @wim58 rietsuiker stengel  , pruim vrucht , blad , tak , ananas schil , hybiscus , acasia.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy je hoeft thuis geen reductie te draaien . Geef het normale tijd van afkoelen . Daarbij kunnen nog disacchariden en andere polymeren splitsen./ afbreken

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @wim58 de vlakke smaak komt door gebruik van melasse en suiker.  Suiker alcohol geeft weinig Body. 
    Je heb meer vezels nodig en waarschijnlijk ook even kijken naar methoden van overhalen en wat voor type ketel je ervoor gebruikt. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @klaasvaak ik stuur PB

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @prins wat voor product had je erin.?  En was het een eerste of finale overhaal. 
    3 uur is zowiezo een beetje aan de lange kant kwa tijd voor een 8 liter vulling.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fermentatie gestopt bij 1.020" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @lumey  1065 en 1085 is prima start.  Ik weet niet hoe je na maischen hebt gefilterd alvorens je het op gist zette. Een graan beslag gaat meestal niet ver onder de 1000.  1020 is nog prima.  Als je zeker bent…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @klaasvaak ik woon vanaf  centrum haarlem  1 uur en 45 min rijden  .
    Net voor Leeuwarden linksaf richting Vrouwenparochie 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @prins je flow is optimaal als je net als ik boven beschreef vlot op de nominale uitstroom zit en datje tot je  minimaal 85% van totale te verwachten opvang een continue uitstroom en uitstroom percentage hebt.  En je moet een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @klaasvaak in principe is het een klaargemaakte ketel ( Daalderop ) met hoed . . Ketel komt bij een ander vandaan is wel in goede verhouding gebouwd.  Eventueel heb ik een koeler en brander voor paar tientjes erbij.  Ik heb…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @rumo met een secondair vat kum je op verschillende manieren werken .   Je kunt over lowwine overhalen. Ook over pulp. Waarna je nog een volgende overhaal moet uitvoeren. Je kunt met verwarmde secondair werken . Of met koude.  Je toevoer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @fred-b fruit stoken kun je beter met alembiek , alquitara , potstill of nog beter met een charantaise.  Een fust van 50 of 70 liter zou je het best een hoed op kunnen zetten of een ” Turkse ” kop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 4 weken geleden

    @rinus55 als normaal verloopt dan zou bij mij met ruim een weekje kunnen oogsten.   Dan 10 – 14 dagen gisten en daarna verwerken. Dus half september al klaar en in vat .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 4 weken geleden

    Mooi
     IMG_20240814_181314828_HDR.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 4 weken geleden

    Nog weekje dit weer en we kunnen al oogste.
     IMG_20240814_181257943_HDR.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 4 weken geleden

    @rumo wat vislijn erdoor en na 24 door filter dan is het ” helder ” of wel donker maar wel geklaard.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 11 maanden geleden

    @prins met een kolom stoken voor zo neutraal mogelijk zou je bij 78,3 – 81gr op brug een continue uitstroom moeten hebben van 88 tot optimaal 96 %  gemiddelde 92 % .  Tot je 85% van de opvang in de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 11 maanden geleden

    @prins zelf bouwen is ook leuk. Vooral als je goed nagedacht hebt. Ik zie soms mooiste dingen voorbij komen maar mooi wil nuet altijd goed werken.  Altijd zorgen voor eem goed balans in ketel kolom of hoed.  Te veel trek…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 14 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens