-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Muffe lucht" – 11 maanden, 2 weken geleden
@saning overrijpe meloen ruikt inderdaad wat muf even als dus verwarmde meloen resten.
Dat oxideert met zuurstof en trekt inderdaad weg . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky stookwijn" – 11 maanden, 2 weken geleden
@levo begin sg van 1035 is inderdaad wat laag . Waarschijnlijk toch niet voldoende omzetting gehad tijdens maischen . 1020 aan einde van gisting is nog hoog zou rond fe 1000 tot 1005 moeten wezen. Weet je zeker dat de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 11 maanden, 2 weken geleden
@joshido welkom hier. Ik zie dat al is verwezen naar mijn post en filmpjes . Hoewel heel vaak mensen geneigd zijn te zeggen dat whiskey maken moeilijk is valt het zeker wel mee. Immers als het zo moeilijk was zou… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello" – 11 maanden, 2 weken geleden
@dionk19 wanneer je een drank of iets dergelijks zoals limoncello op vat of hout wil rijpen is het beter om de drank of limoncello eerst volledig te maken en zo op het hout zetten.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "likeur" – 11 maanden, 2 weken geleden
@prins er zijn diverse vruchten die je op Alcohol kunt zetten . Soms gebruik je er kruiden bij als toevoeging of als contrast waardoor smaken beter uitkomen. Tijden van macereren variëren van kruiden of fruit soorten . Er is veel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "likeur" – 11 maanden, 2 weken geleden
@prins likeuren kunnen op diverse manieren gemaakt. Destilaat , maceraat op alcohol, extractie, percoleren , Essences op alcohol toevoegen , mixen van een alcohol met een siroop ,een wijn of siroop toevoegen aan een sterke drank. En meeste likeuren zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "naloop" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins de eerste overhaal vang je volledig op inclusief voor en naloop. Je zal ongeveer op 1/3 hoeveelheid uitkomen van de eerste vulling. . Zodra je uitstroom troebel wordt stop je . Dat zal rond 28 – 30 % zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "dunner" – 11 maanden, 3 weken geleden
@psycat nadeel van gebruik van restant wat achter blijft is dat je nooit 100% zelfde samenstelling krijgt , tijd van verwarmen en afromen maakt al verschil Daarom gebruik ik bij rum of iets soortgelijks de essentiële zuren apart die erin… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins flooding is wanneer je reflux te hoog is of de flow slecht waardoor je in de kolom ophoping krijgt van vloeistof.
Hij loopt dus in principe vol. Hierdoor krijg je stagnatie. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "dunner" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins oud achterhaald gedoe Uitleg: Dunder werd vroeger burned ale genoemd . later door diverse vormen van gebruik kreeg het de naam dunder. De naam Burned ale zegt het eigenlijk al . Het restant van de vergiste masch dat de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 3 weken geleden
@concha wanneer je recept volgt kom je uit op percentage van 30%
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 walnoten kunnen wanneer ze niet goed zijn bewaard een schimmel krijgen die giftig is. Als ze droog zijn en schimmel vrij zijn ze gewoon bruikbaar. . Citroenzuur helpt ph wat omzetten van suikers bevorder en eventueel kn citroen zuur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kan je te koud koelen?" – 11 maanden, 3 weken geleden
@rumo precies te koud koelen in kolom kan zorgen voor koude brug wat flow beinvloed maar ook krijg je dat om dan toch een goede brug temperatuur te krijgen de ketel temperatuur omhoog moet om ” stuwing” te krijgen wat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ervaringen Still Spirits —- EZ filter" – 11 maanden, 3 weken geleden
@arnoldvandongen kijk eerst eens naar jou basis recept voor alcohol.
Met een normaal recept zou zoals het hoort 2x overhalen zou een na correctie met filter of iets anders niet nodig zijn met een goed werkende ketel . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins wat wil je ermee gaan maken. ? Als je kolom met spons vol stopt en dan versmald dan krijg je stagnatie en kans op flooding. Je moet zorgen dat je een constante flow krijgt. Niet te veel remming maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 4 weken geleden
@prins dus gewoon een ketel maken met een kolom om wat hoger percentage te krijgen en smaak of bijsmaak afzwakken. . Niet echt voor volle smaken over te halen. En een holle kolom van 11 bij 50 cm geeft wel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 4 weken geleden
@prins hangt samen met ketel en warmte toevoer. Maar een 50cm lang en 110 diameter zit tussen kolom en helm/ hoed in . Wanneer je over een bijv 25 liter ketel praat voor volle smaak zou je110 x 150 tot… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips stoken pruimen" – 12 maanden geleden
@marijn95 er staat geen kilo’s maar volume.
Zij gaat uit van dat je Een 10 liter maat emmer gevuld met gestampte pruimen vult . En daarop dan de suiker en gist per dat volume. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips stoken pruimen" – 12 maanden geleden
@marijn95 zoekt op Slivovitz dan vind u recepten van een zeer ervaren dame in het werken met pruimen en maken van slivovitsj / slivovic/ Slivovitz.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum recept (beknopt en duidelijk)" – 12 maanden geleden
@prins bij 92 graden beginnen bepaalde smaakstoffen af te breken . Bij 95 graden verbrand je alle smaak. Een goede ketel hoort bij 79,3 +81 graden op de brug een continue druppelen / een zeer zacht straaltje aan te hebben… Meer lezen»
- Meer laden