-
stookje antwoordde op het onderwerp "Roze gin" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@nathan2020 Door te macereren krijg je veel meer olien in de gin dan als je de botanicals in de ketel stopt en de alcoholdampen de smaak laat opnemen. Probeer hetzelfde recept eens met een veel kortere maceratie tijd (een halve… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Roze gin" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@nathan2020 Vislijm : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Roze gin" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@nathan2020 is het melk wit troebel of grijs ? Klaren met vislijm . Ik vermoed dat het mineralen zouten neerslag is. Zorg altijd als je verdunt dat het water dezelfde temperatuur als de alcohol heeft . En als je verdunt… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 als je denkt dat het klaar is of ver klaar is kun je wel SG weger er in gooien en SG noteren, 3 dagen later nog eens en als het SG dezelfde is gebleven is het klaar om te… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 De SG meten in melasse is wat lastig want het is nogal een dikke drap. Ik let daar dus niet zoveel op. Als mijn recept uit gegist is stook ik het. Het meten van je SG is een hulpmiddel… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 nee, bij 85 gr. is het gedaan met de mout. 1 deel melasse 2 delen water, 1 uur op 85 gr.(goed roeren) dat is voor het wassen. Maar ik laat het dan afkoelen naar 65 gr. dan de mout… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 een gist kweken op het product dat je gaat vergisten geeft een gist wat makkelijker en probleemloos werkt en ook lang doorgaat. Daarbij komt dat het ook makkelijkere ook andere suiker ketens omzet . Er zijn verschillende manieren om… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020, er staat veel over gist kweken geschreven op het forum bijv. https://stookforum.nl/forums/gist-vragen/gist-zelf-maken/ Maar mijn doel is niet om een gist te kweken die volledig uit gist tot onder een SG van 1000, maar om een bijpassende gist te krijgen… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 ik kweek mijn rum gist altijd op van een stengel suikerriet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 een voorbeeld van giststarter : Neem 1 of 2 sinasappels Pers die uit . Doe erwat rietsuiker doorheen ( 50 gr ) zet dit in een schone beker of fles. Doe er wat verdunde melasse bij en daarna de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 je kunt beter een ander en beter gist nu toepassen. En daarbij voeding als b.v. dap
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 overhevelen met achterlaten bezinksel . Een giststarter maken met een sterk gist en voldoende voeding .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 allereerst is voor een melasse vergisting een SG van 1090 of zelfs 1100 te hoog ! 1070 is mooi . Waarom zoveel suiker toevoegen ? Met melasse kun je altijd beter even de kook erover doen. Of in ieder… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 probeer eens een eetlepel en omroeren hoeft niet, er gaat een hoop gas gevormd worden wat de vloeistof wel in beweging brengt.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 Nee dat is natriumcarbonaat, dat kan een ongewenst zoute bijsmaak aan sommige eindproducten meegeven. Krijt of kalk is calciumcarbonaat.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 voor de zekerheid zou ik bij 1 van de 4 vaten calciumcarbonaat toevoegen, ik denk dat de p.H. net wat aan de lage kant begint te raken. Als het goed is, nadat de calciumcarbonaat is opgelost en het schuimen… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 Het lijkt mij nog iets aan de hoge kant eerlijk gezegd, meet de p.H. eens, kan zijn dat je dit met calciumcarbonaat moet bijsturen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@nathan2020 het geklonken keteltje is een heel oud stookketeltje wat met klinknagels in elkaar is gezet. Een geforceerde stook wil zeggen dat je iets doet waardoor de ketel werking / stook anders gaat . Bijvoorbeeld kun je kookvertragen door glycerine… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@nathan2020. Er zijn diverse gin smaken tegenwoordig . Maar als we terug gaan oude basis recept van Gin nodig voor 5… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Gezocht : Eau de Vie recepten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@nathan2020. Gemid bevat een peer 8- 14% suikers . Vergisten zet suikers om in alcohol .
Dus er is geen gisting geweest of er is wat fout in meten . - Meer laden