-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Paolo antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 4 maanden geleden
balen @ndre,
inderdaad mooi excuus om weer wat anders te maken maar blijft zonde.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre dat is een manier van benaderen inderdaad. ( Off topic ) Er zijn verschillende wegen die naar rome leiden. Maar officieel hoort cognac op charantaise gestookt. Een potstill brandy / cognac komt het beste over wanneer Op Dus een enkelvoudige… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre er zijn uitzonderingen. Cognac stook op charantaise gaat de lowwine en feints terug in primaire chauffe .
En bij het maken van een sourmash gebruik je de restanten van de fermentatie en deel van bakset . -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre Het stukje over destilleren ging me eigenlijk meer om het feit dat ze een gedeelte van het achtergebleven spul doen hergebruiken bij een nieuwe destillatie. Iets waarmee je kunt sturen wanneer je steeds dezelfde vergisting doorloopt, maar voor de… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre Belofte maakt schuld he 😉 , dit is oorspronkelijk rond 1920 geschreven en een aantal dingen wat beschreven worden zijn bekende materie tegenwoordig of het tegendeel bewezen. Highland Whisky werd vroeger gekenmerkt door de rokerige smaak: When it… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre Poging tot een zuur bier met een nieuwe gistsoort voor me Lachancea
https://brouwland.com/nl/gisten-en-bacterieen/1937-lallemand-wildbrew-philly-sour-11-g.html
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre Zal morgenavond worden, ben nu aan het brouwen en moet er even weer op het gemak doorheen lopen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre zonde maar als je dorst hebt kun je hier wel een glaasje mee drinken of meer . Ik kom toch in dit leven niet meer door mijn voorraad heen.
-
Nevermind antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre Hoi André, dat weet ik hoor. Maar ik dacht, laten we eerst de ketel maar eens leren kennen en dan is een eenvoudige stookwijn een goede optie leek me. Dus voordat ik graan ga maischen eerst maar eens voorzichtig… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre je moet rekenen op 1 kg mout ( mout /graan) op 3,1 liter . Dus 7,5 kg voor een vat van 25 liter .
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre je moet wel opletten om niet verschillende metalen te combineren. Dus geen ijzer of staal op koper, dat geeft corrosie.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre goeie!!
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre nice!
-
OrangeLoo antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw fruitpers" – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Appel en druiven" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ndre proost!
even een vraag uit interesse, hoeveel kg of liter appels en druiven heb je vergist? Hoeveel liter ruwstook icm hoeveel procent heb je daaruit gewonnen?
Groet, Lambik -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel en druiven" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ndre combinaties van lowwines Stoken wordt wel meer gedaan dus gewoon er voor gaan . Blijf onder de 95 graden !!
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@ndre Heb de 1e stook staat nu een paar dagen met een vrachtje bramen erin. Weet nu zeker dat ik de 2e stook ook een tijdje met bramen ga weg zetten, alleen al voor de prachtige paarse kleur. Smaak is… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@ndre Ik heb alles gekookt nu. En met het overscheppen van kookketel naar gistvat vond ik de pitjes onderin. Ook goed. Als ze er maar uit zijn. 18 kg appels. Tot blokjes gesneden 18×18. Alles gekookt. Totale hoeveelheid schat ik… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@ndre Praktische vraag: “drijft” die zak dan gewoon in je ketel?
- Meer laden