Vond forum berichten leuk

RE: DAP invloed PH waarde

@rumo Dit lees ik net, denk dat wij er beide flink naast zitten. De omzetting van suiker in fructose en glucose wordt door zuur versneld . Het zuur versnelt de reactie maar wordt zelf niet verbruikt. ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: rendement alcohol uit mout

Geplaatst door: @robbert @munckerik met eerste kwaliteit mout is theoretisch 800 - 830 gr suikers in praktijk gaat men uit van 70 - 75 % van de 800 gr suikers dus 560 a 600 gr . Dus zou 474 mil alc...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: rendement alcohol uit mout

@munckerik aha kijk aan . Het " brouwzaal rendament " als benaming kende ik niet maar het is inderdaad al een oud gegeven dat theorie meestal nooit max percentage gehaald wordt . Vervelend is ook dat...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Druivenpulp

@psycat elke vrucht heeft een bepaalde hoeveelheid suikers dit zijn andere suikers dan het gewone tafel suiker . dit bepaalt hoeveel alcohol en ook karakter en smaak . De aroma's en zuren uit fruit b...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Alcohol mislukt?

@jostheboss voor een smaak arme alcohol kum je beter alles waar turbo voor staat aan de kant zetten. . er zijn naast briggeman ook diverse andere commerciële gisten te krijgen met betere resultaten . ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Alcohol mislukt?

Ik heb zelf ook paar keer met turbo gisten gedaan en ongeveer zelfde hoeveelheid suiker, levert inderdaad zeker met de t500 met kolom veel alcohol op van 92% 2x gestookt en zelf vond ik het nog st...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Alcohol mislukt?

Ik maak m'n cuts eigenlijk altijd op smaak. Maar inderdaad: hoe weet je, wat je moet proeven? Ik gebruik m'n eigen vuistregels: - de eerste cut is altijd hoog in alcohol en smaak. Let hier dus niet op...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Ben nieuw hier

@sena welkom. Grondig in lezen is altijd een goed idee. Wat betreft een ketel zou ik een 2 liter, een 5 liter 15 liter en een 25 liter nemen en eventueel een nog grotere en dan van alle de Alquitara, ...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Iets terughoudend maar nieuwsgierig.

@paolo gebruik wel een vaste aardappel die je kunt stomen of helemaal onder water mag koken .

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Troebel destillaat.

@bhakti het is geen probleem op den duur bezinkt het . Het staat alleen niet mooi Je kunt het proberen te filteren door een kAg keuken papier. Maar sneller is met wat vislijm te klaren

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka

@psycat Het is een erg oude boomgaard, en er staan dan ook veel oude fruit-rassen die weinig meer voor komen, en die we proberen te behouden voor het nageslacht. Zo hebben we onder andere hoogstam Abr...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
Onze eerste Hongaarse Palinka

Hallo allemaal, ik zal mij als nieuw lid van dit forum eerst even voorstellen. Ik ben Bhakti (sinds jaar en dag mijn bijnaam) en gepensioneerd. Ik woon met mijn vrouw sinds 10 jaar in Hongarije. Ongev...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Even voorstellen

Foto's kunnen pas na 7 berichten toegevoegd worden zag ik met de zoekfunctie dus de foto's moeten ff wachten. Ik heb wel mijn eerste stookwijn staan op dit moment ging niet vanzelf maar hij pruttelt n...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: de T500 kopen

@driesv hoi Dries. Even voor de duidelijkheid, met de T500 kan je twee kanten uit. Met de refluxkolom stook je neutrale alcohol uit bvb een sugarwash. Mits de juiste instellingen qua temperatuur van j...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Broodmix

@macjaap. Broodmix kun je prima mee uit de voeten maar he zal 15 % actief mout moeten toevoegen en rijsthulzen of gehakseld stro erbij moeten gebruiken . Het wordt anders een dikke brij . Je kunt het...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Pagina 4 / 10