-
RuMo vind forumbericht "Grainfather G70² en destilleren" – leuk 1 dag, 7 uren geleden
-
RuMo vind forumbericht "Grainfather G70² en destilleren" – leuk 1 dag, 7 uren geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 dagen, 10 uren geleden
@robbert ik bedoelde eigenlijk dat ik bij een heldere alcohol wat eerder stop met het hart en bij whisky wat langer door ga. Maar hoe lang je door gaat is best wel moeilijk, want dat bepaalt toch voor een deel… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 dagen, 21 uren geleden
@gerbenb welkom op het forum. ik weet niet welke drank je maakt, maar als ik geen heldere alcohol maak gebruik ik altijd het begin van de naloop om meer smaak te krijgen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 2 dagen, 21 uren geleden
@nicolaas dat is nou zo mooi aan dit forum, de kennis wordt overal en altijd gedeeld. Ik zit op dit moment voor een paar weken in Thailand dus als daar wat gedeeld moet worden(liefst drank) 😉
-
RuMo vind forumbericht "Grainfather G70² en destilleren" – leuk 2 dagen, 21 uren geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 week, 3 dagen geleden
@psycat zoals al vaker is aan gegeven hebben dit soort drankjes tijd nodig om op smaak te komen. Zeker maanden maar ook jaren komt voor. Ik heb flessen die al jaren staan, maar een dichte fles is toch niet optimaal…. Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik stel me even voor." – 2 weken geleden
@theoh Welkom, en hou ons op de hoogte.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken geleden
@rummy-dummy ik gebruik 1 kg mout op een emmer van 27l stookwijn daar zit dan 5l melasse en 2,5kg rietsuiker in. De melasse is dan zo overheersend in smaak dat het knap zou zijn als je de mout zou proeven…. Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Jort" – 2 weken, 3 dagen geleden
@jort welkom en leuk dat je een nieuwe hobby wil opstarten, het bloed kruipt waar het gaan kan en vooral als het verdunt is met alcohol 😆 Je heb niet veel ruimte nodig voor deze hobby ik stook ook gewoon… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine (glycerol)" – 2 weken, 3 dagen geleden
@ndre ik gebruik 1 eetlepel per liter.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken, 5 dagen geleden
@marcelleke ik weet dat in het verleden een aantal forum leden en ook andere amylase gebruikte voor de rum, maar of het aantoonbaar beter was is maar de vraag. Ik denk dat het de bedoeling is dat de enzymen nog… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 weken, 6 dagen geleden
@ndre dat zal dan wel even duren want ik doe heeel lang met zo’n fles 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 weken, 6 dagen geleden
@ndre Ja, en het voldoet prima.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 weken, 6 dagen geleden
@ndre die heb ik ook via Bol betaalde ik 14,95.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 6 dagen geleden
@robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 1 dag geleden
@opticase Dat de kruiden boven de vloeistof gehangen worden in een kruidenmandje is niet alleen tegen het aankoeken. De alcoholdamp zal meer of andere smaken uit de kruiden mee nemen. Bij een bekend recept worden de jeneverbessen na ligt kneuzen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "DaanBanaan stelt zich voor" – 3 weken, 1 dag geleden
@_daanbanaan_ Welkom, en ik denk dat je met jouw ervaring en intresse een goed bijdrage kan leveren aan het forum.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 5 dagen geleden
@paulg welkom. Loop als beginner niet te hard van stapel, vooral als je interesses meer bij gin liggen dan bij het stoken zelf. En het ga je zeker niet lukken om jouw lekkerste gekochte gin na te maken. Neem kleine… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 maand geleden
@murmillo hoe smaakt het?
- Meer laden