-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
Rekenwerk is nog niet gedaan, ik heb meer lopen nadenken over het hars verhaal, ik zit niet echt te springen om pijnhars (ook bekend als colofonium) te gebruiken, het uitdampen zie ik niet zitten en het is een bekendere allergeen…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
Susan is er nog later mee bezig geweest
Reconstructing the substance gruit
Maakt het leven weer iets makkelijker -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
Het is alweer een tijdje geleden, er lag hier al een tijdje een boekje op de stapel van goede bedoelingen maar het kwam er steeds niet van, tot gisteren dan. Het boekje is onderdeel van the Compleat Anachronist, viermaal per… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 10 maanden geleden
Welkom Kees,
Fruit kan ik je niet mee helpen, betreffende whisky, vraag maar raak. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 10 maanden geleden
@opticase Welkom. Ik denk dat je op het goede adres ben, zoek maar eens op peren er is al veel over geschreven.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Maïs malen" – 10 maanden, 1 week geleden
@bazz over 100 jaar werkt zo’n apparaat nog steeds 👍
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gevonden in Frankrijk" – 10 maanden, 1 week geleden
@bazz al is het misschien geen antiek voor die centen heb je een “mooi” degelijk en handig apparaat.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 10 maanden, 1 week geleden
@rvdh je gaat ons toch niet verlaten? ☹
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 10 maanden, 1 week geleden
@vanda volgens mij ben je op de goede weg. Voor een 25l ketel maak ik minimaal 27l stookwijn want er blijf altijd wat drap in de emmer achter. Gebruik dan minimaal 70gr bakkersgist maar 100gr is prima en gebruik niet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 10 maanden, 1 week geleden
@leoncio welkom. Het is niet de vraag wat je hier kunt leren, alles over stoken natuurlijk dat is wel duidelijk 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 10 maanden, 1 week geleden
@chris-w welkom. Volgens mij is zo’n DES ketel speciaal voor fruit toch? En zit er ook zo’n roer mechanisme in? Voor fruit wordt wel vaker 1 maal gestookt maar dan moet de stookwijn wel goed zijn en je stook goed… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@georges volgens mij haal je wat dingen door elkaar thee maak je niet door maceratie maar door infusie en de graden van de temperatuur heeft dan ook niets te maken met het alcohol percentage.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 het is best wel lastig, neem je bijvoorbeeld 1 liter alcohol van 90% en je lost daar in op 1 kg suiker dan zal het volume maar iets toenemen. Je heb dan zoiets als 1,1l van 85% en geen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik heb wel meer zo’n tabel hier op het forum gezien en het viel mij op dat er bijna geen alcohol van meer dan 90% werd gebruikt. Er wordt soms zelfs op drinksterkte gemacereerd.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 10 maanden, 2 weken geleden
@murmillo geloof het graag, wij zijn vaak wat te ongeduldig, maar van de fabriek naar de winkel kan ook wel een paar jaar duren.
Stuur maar bericht als je wat vers saffraan wil. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@prins Als je het recept van het filmpje volg heb je een TOP drankje. Lemon lime is 1 van mijn farorieten drankje, makkelijk om te maken en een top eind resultaat. Hou je aan het recept en het kan bijna… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@robbert bedoel je dan verwarmen van je maceraat net onder het verdamppunt van de alcohol of het inkoken van een vruchtensap. Dus het eerst inkoken van de vruchten en dan macereren of gewoon vruchten met alcohol warm laten macereren?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
Ik heb wat verschillende likeuren gemaakt en ik he heb het idee dat 40% procent wat te veel is voor een likeurtje. Ik wil dan ook het volgende drankje gaan beginnen met het einddoel van 30%, en dat houw dan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 10 maanden, 2 weken geleden
@murmillo ik heb wat saffraan van mijn schoonzus uit Iran en dat is behoorlijk sterk. Alles je wat wil proberen?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 10 maanden, 2 weken geleden
@joostbos ik weet niet helemaal wat bedoeling is van je post, maar ik denk dat je met een carbon airlock (waterslot met carbonfilter) alleen nare luchtjes van een gistvat tegen gaat.
- Meer laden