Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

PatrickT

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van PatrickT

@patrickt

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Huwen van alcohol" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @martin74 dat ligt er even aan wanneer je het huwen haat doen, als de drank eerst gelucht heeft en je erna het verdund met water dan hoeft het in principe niet.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 lees dit maar eens.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby starten" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Welkom Erik,
     
    Er is iemand braaf geweest zie ik, zeer mooi cadeau gekregen. Gin heeft inderdaad verschillende topics al, mochten er nog vragen zijn dan horen wij het wel 👍 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Ik zie net dat de tarwe al bestaat uit gerst en tarwe, dus die alleen werkt ook.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo van oudsher wordt het gemaakt uit een combinatie van 1/3e gerstemout en 2/3 ander graan. Tarwe gaat het zachtste zijn qua smaak dus een combinatie van gerst en tarwe.   Tarwe extract Gerst extract   Zoals gezegd is het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo spoelen voordat ze de fles in gaan.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo haha, enthousiasme is alleen maar goed.   Op hout rijpen kent een aantal versies, van een vaatje tot de snippers. De meest makkelijke variant is snippers kopen en deze met de drank in een fles doen met keukenrol in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo zo puur wordt het een korenwijn, zachte whisky als je hem op hout doet lageren qua smaak dan.
     
    Karwijzaad, dan komt bij mij aquavit omhoog als drank, staat misschien nog een recept op het forum.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo dat ligt eraan hoe goed je smaakpapillen ontwikkelt zijn maar normaal wel ja. Suiker alcohol is hol en graanalcohol is voller en warm van smaak. Maar als je het tegen sterke smaakmakers zoals bij een limoncello met suiker gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo moutextract werkt daar zeker voor, het is wel prijziger dan met granen werken en je bent ietwat beperkt qua soorten.   Je hanteert normaal 1 kg mout per 3,2 liter water, vaak staat er een omrekenfactor bij zoals 1…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo wat wil je ermee maken? Whisky of basisalcohol? Ligt de voorkeur bij maischen (brouwen) of toch eerst een poging met moutextract?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen.    Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig aroma erachteraan, zit wat zoets achteraan wat me…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 ik heb ook naar deze mais gekeken want het zijn de hele korrels(en dat is bij ander mais niet altijd zo). Ik wil de hele korrel omdat ik deze wil mouten. Dit zal niet alleen meer smaak geven maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @robbert die gist kan wel wat hebben, m’n eerste keer destilleren samen met een Noorderling was een drank gemaakt met die gist.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Profielnaam wijzigen" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @richard-k Ga naar je profiel, er zal iets staan instellingen of een icoon van een poppetje met een tandwiel ernaast, daar kun je je naam veranderen, pak dan meteen ook de handle mee.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @robbert 1100 is wel erg hoog dat is mij nog nooit gelukt met alleen graan. Maar waarom eerst inkoken/verdampen zodat het daarna weer omlaag gebracht moet worden.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @murmillo niet alleen voor cider want ik ben er nu wel achter dat je er ook een prima basis alcohol van kan stoken. 1.5 jaar geleden was het nog €1.29 😯

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Murmillo

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 21 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens