-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@pikketanus onder carbonzuren valt een hele lijst maar producten als aardappel schil , pruim , mango, mout , ananas , noten , eiwitten zijn verantwoordelijk voor vormen van diverse carbonzuren.
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Advocaat" – 2 jaren, 1 maand geleden
Hey @pikketanus , het is wel zo dat je met slagroom zelf een baksteen nog lekker maakt! 😉 ik houd wel dan de regel aan om het gekoeld te bewaren met beperkte houdbaarheids datum
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus ik leg de fles ook plat, en de kurk zit er ongeveer een maand in, maar ik zal ze de volgende keer laten weken voordat ik ze in de fles doe
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus nee niet warm gebotteld, de kurk brokkeld erg en gaat stuk waardoor ik de kurk in de fles moet duwen, het is net of de kurk uitgedroogd is
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Gistingstank 90 liter aangeboden" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus bewust doet dat ook bewust overigens.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Gistingstank 90 liter aangeboden" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus ja die haak stuurt overal maar zaad heen…
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus Gedroogd veenmos, de gedachtegang is dat organische zuren etc. nodig zijn vanuit het mos en de turf die bijdragen aan de smaak. Vanuit pragmatisch oogpunt voor de gedroogde gekozen en deze welt tussen de 4 uur en 6 dagen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus Alles bij de start van het maischen inderdaad, de veenmos mag een paar dagen van te voren in het water worden weggezet zodat deze kan starten met fermentatie. Wat ik gemerkt heb is dat, uit noodzaak geboren, zelfs… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Mandflessen / rijpingsflessen / maceraatflessen / bewaarflessen." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus je hebt mijn nummer! Hebben we iig weer een nieuwe reden om te meeten. 🙂
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus mischien een stomme vraag maar krijg je in dit cider recept geen methyl ?
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus ik laat hem dan gewoon staan en ga straks even meten en na 3 dagen weer en bij iets verschil gewoon nog een week langer laten staan en weer meten.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus dank u
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Electrisch" – 2 jaren, 3 maanden geleden
- @pikketanus het is een met de hand geklopte ketel dus niet geheel egaal…maakt fit het onmogelijk? Wat is een vermogens regelaar, er zitten 6 standen op. Overbrugd deze het uitslaan?
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Krijg pH meter niet gecalibreerd" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus ik ga kijken voor een andere
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus
Zo, blij mee dat ik je rekenwijze begrijp, nu zou ik zelf elke som kunnen berekenen,! 😎 😊 -
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus “Ik heb 700ml bij 55% alcohol”, Volume=700 ml / 100 X percentage alcohol= 55% = 385 Waar staat dat getal 385=? voor? Gewenst 40 % alcohol 385 / Percentage alcohol=40 % X 100 = 962,5 ml (volume) bij… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus. Ja dat dacht ik al. Ik denk dat ik dan met 100gr meel en 2gr zout en het vocht van de kool een papje maak. Het gewoon opkweken met meel, groeten, fruit of yoghurt lukt prima, maar het melkzuurcultuurtje… Meer lezen»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus. Daar gaan we, ik ga van de gedroogde gist weer een deegje maken inderdaad.
20230107_173242.jpg -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus ik heb wel eens een melkzuurcultuurtje opgekweekt(denk ik) maar met zout ga ik ook eens proberen. 2% is niet veel voor een begin kweekje 🤔
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus Iedereen die wel eens brood of een pizza bodem bakt weet dat gist en zout niet samen gaan 😉 dus prima gedaan 👍
- Meer laden