Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

ppeterke

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van ppeterke

@ppeterke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Stephan

    Stephan waardeerde het bericht "Thuisbouw 'parrot'." – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Turbo yeast" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @hilly .  Temp tussen de 16 en 25 graden houden. Liefst rond 23 graden . Ga niet uit van de belofte van  5 dagen fermentatie tijd maar controleer zelf of de vergisting tot einde is. Het kan langer duren . …   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Ideeën opdoen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stefanjo gewoon in emmer water met zoutzuur oplossing zetten .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Vandaag alweer 3 boilers aangeboden gekregen en op 1x  80 liter na ook alweer verzegt en verkocht . 
    Een rvs ketel niet kwijt te raken .
    Wonderlijke wereld .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "RVS ketel ?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    de werking van het koper op smaak en afvangen van stoffen  zit in het deel  boven het kook vocht . Een rvs onderkant zal weinig invloed hebben anders dan electrolitische werking wat oxidatie kan veroorzaken wanneer er ook zuren aanwezig…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 ik heb diverse ketel configuratie mogelijkheden .  Zowel stoken met  secondair als met secondair en  troisieme doe  ik ook wel een maar zeker niet voor alles . Het moet echt zinvolle aanvulling geven en verbeteren maar niet afbreuk aan…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Spruitjes experiment" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @willempy spruiten kunnen enorm veel zwavel en niacine  Deze kan zorgen voor een vieze lucht maar ook smaak . Je zal dus eerst de spruiten moeten koken en daarna  afgieten   zodat deze vrijkomt en later niet zeer onagename smaak achterlaat…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    P.s. hou twn alle tijden rekening met viscositeit  en hoeveelheid vulling in ” thumper ” .
    Wanneer de damp er zwaarder doorheen gaat of een opstructie onstaat  kan er druk opbouw op primaire ketel ontstaan .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @jeert als de drank met een laag percentage als 35 % dusdanig van snask en kwaliteit is zou je die kunnen gebruiken . Maar je weet dat de smaak en rijping pas na enkele dagen en langer pas goed beoordeeld…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @jeert de brug is plaats waar de alcohol dam overgaat van ketel naar koeler .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22  Het secondaire vat gebruiken bij Whiskey dan zou je de mash in primaire moeten stoken en het secondaire als rectificatie vat moeten worden gebruikt . Het Amerikaanse simpele ” thumper ” youtube “opvatting van zoals zij het secondair gebruiken…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Wietolie met rijkelijk veel alcohol gemaakt, terugwinnen gaat goed via keteltje maar vieze boel in keteltje" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @wik je wil als het ware jou ketel als eau bain marie gebruiken. 
    Ja dat kan maar jou damp percentage zal lager liggen. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @jeert  als wat je hebt staan 1 x is overgehaald ( gestookt ) zou ik adviseren het bij elkaar te doen en nog een keer Stoken . (Wat beteft alles veilig boven 80%  hangt echt af van wat er aan…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    als  de vloeistof kookt kun je meestal wel horen . En zeker als er kooksteentjes inzitten .maar dan zit jou brug temperatuur ook al boven de 92 gr 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @jeert. Zorg dat de ketel opwarming rustig gaat .  200 gr er op is vrijhoog  .  wanneer de ketel continu loopt in en kleinstraaltje  net niet druppen dan zit je ongeveer op de gewenste temperatuur . Probeer dit zo lang…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Overig zuurstof uit suikerwash halen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

      koud zetten is juist de manier om co2 vast te houden .  I Koud klaren langdurig  is meer een bierbrouwers noodzaak of wanneer de functionaliteit van een ketel niet optimaal is en daarom perse en uitsluitend met heldere vloeistoffen…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    1. @dumo.  de 1e overhaal .-1e stook –  ruwstook . 
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @grutte-pier volgens mij staat in doe boek alles en meer dan wat je zoekt . 
    Ik kan inderdaad wat kopieen eruit maken en bij jou door de deur schuiven . 
     
    Dat moet niet zo groot probleem zijn . 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "Gistkast" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kapisjon hey Shawn, dat is de link naar jouw accountomgeving, dan moeten we inloggen 😉
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Vervuiling ?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @didi ik vermoed dat je of op te hoge temperatuur hebt gestookt of te lang bent doorgegaan . 
    Gewoon in 2 e overhaal goed scheiden .
    Komt helemaal goed dan .

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sebas(bassien)

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 4 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 4 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 14 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 1 dag geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens