-
Stephan waardeerde het bericht "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier adres even genoteerd . T is 7 min van mijn adres . Eventueel binnenkort maar koffie drinken . !
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist . Klopt wat je zegt betreft temperatuur . Bij het drogen van de mout ( eesten ) zijn wr verschillende manieren . Je kunt gebruik maken van de hitte van de turf maar ook kun je drogen op warmte… Lees meer»
-
Stephan reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Hoi Joost, Welkom.Als je nu alles besteld hebt, zal de Turboclear tegen de tijd dat je kan gaan stoken toch wel weer op voorraad zijn 😉 ? En zonder Turboclear lukt het ook erg goed hoor 😀 . Ga… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@ener er is ergens al een topic over de upgrade van dat apparaat met een dubbele bodem . Het is gewoon zo dat standaard apparaten soms wat getweakt moeten worden om aan de wens van de eigenaar te voldoen. Dit… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier froubouren .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeertnatrium bicarbonaat is zelfde als baking soda.
Blauwe bessen hebben een lage ph dus ik verwacht met een halve theelepel geen probleem .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Beginners probleempje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
een suikerbeslag bestaat uit water ,gist , gistvoeding , citroenzuur .en suiker . Wanneer dan de suiker eerst geinverteert is , de SG is goed en vergistings temp goed stabiel . Dan is begin voorwaarde daar . Wacht nooit te… Lees meer»
-
Stephan waardeerde het bericht "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeert natrium bicarbonaat 1 a 2 gr per liter .
calcium carbonaat 2 tot 4 gr per liter . -
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kees22 er zijn mensen die druiven met pitten door blender halen voor vergisten .
Even als appelwijn . .ook daarbij altijd zoveel mogelijk pitten verwijderen.
-
Stookforum waardeerde het bericht "Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Haha dan zou ik er niets aan doen en het lekker zo houden. Om mooie basisalcohol te maken kun je nu je Grainfather gebruiken met granen. Dan mochten deze druiven dit keer echte wijn worden 😁
Proost! -
Stephan reageerde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stookforum hm, ik wilde het eigenlijk maar met één fles proberen. Gewoon om te kijken of het wat is. Ik wilde eerst een paar flessen als wijn houden en de rest stoken, maar de wijn is zo lekker dat ik… Lees meer»
-
Stookforum waardeerde het bericht "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Stookforum waardeerde het bericht "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Stookforum waardeerde het bericht "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Stookforum waardeerde het bericht "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stephan inprincipe wel. Maar mijn wijn was al zo helder dat ik bang was dat het niet meer tot hergisting zou komen omdat de gistdeeltjes al bezinken waren. Na een test met een schepje suiker bleek dat ook zo te… Lees meer»
-
Stephan reageerde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Ik heb voor het bier van die fermentatie drops gekocht. Kan ik dat ook in een fles wijn doen en bubbels creëren?
- Meer laden