Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

ppeterke

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van ppeterke

@ppeterke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden

    @rinus55 je kunt niet naloop onbeperkt maar gebruiken.  Je gebruikt en stapelt ook de vervuiling op  . Let op je carbonzuren  !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden

    @gerbenb is naloop schadelijk ? Nee en ja  . Afhankelijk van wat je destilleert en wat jou temperatuur Grenzen zijn .  Bij hogere temperaturen komen meer stoffen mee ook weer andere alcoholen en stoffen die zich makkelijker binden en meeliften…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 4 weken, 1 dag geleden

    @erho ook is het niet handig om een grain father of t 500 een eerste stook te doen en 2e op koper . De eerste overhaal is ook belangrijk in smaak. Wat je weg stook krijg je in 2e overhaal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand geleden

    @tropical grain father of t 500 zijn ketels  vrij gericht op slecht enkele taken.  Wil je echt likeuren of dranken als whiskey ,gin of ook rum maken zal je zeker een ander type ketel erbij moeten hebben.   Een alembiek op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand, 1 week geleden

    @rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten  . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand, 1 week geleden

    @marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker vergisten  .  In suiker riet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 1 week geleden

    @_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 1 week geleden

    @lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 1 week geleden

    @rumo de absinth in kleine fles is diezelfde ook in kleur. Kleinere fles laat meer licht door.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 2 weken geleden

    Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912  Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles  . Dit gaat nu tenminste 18 maanden de kelder in voordat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 1 maand, 2 weken geleden

    @ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 1 maand, 2 weken geleden

    @ndre het is foodgrade  je kunt d ze gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 1 maand, 2 weken geleden

    @rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin  . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever.  Dat wilde nuet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 1 maand, 2 weken geleden

    @leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 1 maand, 2 weken geleden

    Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen .  Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes, citrus , Koriander, karwijzaad en venkel van belang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 1 maand, 2 weken geleden

    @leonvandorp wat voor gist gad je  ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart.  De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard worden.  Ik woon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 1 maand, 3 weken geleden

    Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt  een deel op fles met nog geen doel  ( misschien nieuw project mini Alquitara  ) en 1,5 liter 80 %  in  2 wekpotten gezet met nog deel van voorraad genepi kruiden . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 1 maand, 4 weken geleden

    @bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd  de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel .  Suikersiroop maak je door in 500 ml warm water 4 gram …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden geleden

    @bazz de panella oplossen in water van 80 graden.  Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 – 4,5  .  Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is   .  Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 .  Op 20 Liter …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    @psycat  naam is iets als : olomoucké prso

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sebas(bassien)

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 1 dag geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 3 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 3 dagen geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 1 week geleden

  • Hans

    Door hnz 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens