-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psycat als er voldoende dampdichtheid is warmte en druk opbouw is er kans op of vuurstoten door uitstroom is de uitstroom te nauw of wanneer er opstructie is dan is een explosie zeker mogelijk . Zodra de temperatuur in de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psycat als de pakking het begeeft of op andere manieren de ” venturi ” werking veranderd waardoor het druk verschil even zakt is er zeker kans op naar binnenslaan van vlam .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psycat het zo snel mogelijk dichtdraaien van gas is zeker belangrijk Gevaarlijk is wanneer er nog geen verbranden is maar een verzadiging van damp bij een bepaalde dichheid Er zijn LEL waardes waarmee die word aangegeven. . weet niet zeker… Read more»
-
slukske antwoordde op het onderwerp "turbo clear" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psycat Hahaha die Chinees werkt onder de radar 😎😁 bedankt voor je snelle reactie, ik ga m’n best doen. Gr. Slukske
-
Sjonnie antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat. Zoals ik al eens zei, mijn zwager is opzichter in een natuurgebied. Daar worden regelmatig bomen weggehaald die zijn omgewaaid of te oud of ziek zijn. Hier zitten soms ook Amerikaans en Frans eiken tussen. Deze blokken gebruikt hij… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat gekapt hout moet eigenlijk even paar weken in water om de sappen kwijt te raken . . Nu gewoon een aantal dagen in water met wat calciumcarbonaat laten wekem dan even drogen zodat de poriën open gaan. Dan heb… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat wanneer hout jong is , recent gekapt of verder niets mee gedaan zijn tanine / looizuren en cellulose die snel invloed hebben . Looizuur is een van de zwaarste ” muffe ” smaak makers. Met alleen oppervlakte behandeling als… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat 48 uur is ook te kort, laat het eens langer staan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat Meteen een leuke expositie ervan gemaakt, leuk!
Ik hoop dat het vanavond allemaal smaakt dan. -
Robbie antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren, 2 maanden geleden
- @psycat dat is een goeie, zo had ik het nog niet bekeken.. Die kan ik dan idd als 2e wash..
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat walnoot dop kun je gebruiken zowel met de tussen schotjes als zonder . De tussen schotjes maken houterige smaken . Hazelnoot dop , eikel Schillen , kastanje , ook pinda doppen. , Gedroogde wilgen schors. Berken schors , accasia… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat ik gebruik zeker eiken . Ook de vaten reconditioneren doe ik zelf .. Ik heb een vat met whisky al enige jaren achter in de kelder . Ook rum en brandy staan hier op eiken . Ik gebruik ook… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat Dit gaat eigenlijk al vanaf een 2 liter eigenlijk, de rijping doe ik in een fles met het hout en een prop watten of keukenrol in de hals. Eiken heb ik voor Whisky, “Rum” en Brandy gebruikt. Walnootdoppen… Read more»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Geplaatst door: @robbert @psycat toasten en charring is wat mery roosteren en charring verbranden verkolen . IK ik heb zelf Frans eiken ( limousine ) eiken al jaren. Ook roemeens eiken vat .Ik heb Tasmaanse en gewoon hollands eiken …. Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat toasten en charring is wat mery roosteren en charring verbranden verkolen . IK ik heb zelf Frans eiken ( limousine ) eiken al jaren. Ook roemeens eiken vat .Ik heb Tasmaanse en gewoon hollands eiken . En er licht… Read more»
-
Hilly antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat klinkt goed! heb je een uitgebreidere beschrijving/recept?
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat bedoeling is om de sugarmash te verdunnen, omdat ik er veels te veel suiker in gedaan heb.. En omdat het zonde is om het weg te gooien, dacht ik mooi met de ketel het mengsel te distilleren.. Jij ook… Read more»
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat die dobber heb ik nog niet, wel besteld, evenals een alcoholmeter.. Meten = weten..
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat dankjewel, ik ga het mengsel zeker wel ff die boost geven die jullie mij aangeraden hebben..!! 👍👌😃
- Meer laden