-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rijpen, hoe lang, en hoe?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar tijd van rijpen hangt af van diverse factoren. Alcohol sterkte Type deank Type van opslag vat / fles /container Plaats van opslag / licht /donker /luchtvochtigheid /temperatuur Zuurtegraad van de drank Zuren aanwezig die esters vormen Kwaliteit van drank … Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar meer reflux in de ketel omdat deze niet volledig gevuld is hoeft overigens niet voor elke drank negatief uit te pakken. Voor het stoken van vruchten zijn er vroeger ook bubble caps uit gevonden die meer scheidingsvermogen creëren. Dit… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar Ik heb ook eens apple brandy met de t500 gemaakt, staat nog te rijpen maar de geur komt nu heel mooi naar boven (appel bloesem en rijpe appel). Ik had hiervoor een wilde gist uit verse appels opgekweekt, deze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar haal bij een tuincentrum wat lava stenen. Deze goed uitkoken en vul daarmee de ketel. Dan de drank erin . Je zal zien dat ook wanneer je de stenen oo temperatuur hebt met de drank dat je een mooier… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar zowiezo zal een andere ketel dan een t500 meer aroma overdracht bieden . Uiteraard ook moet een ketel volume in overeenstemming zijn met aantal liters . Wanneer een te kleine vulling in ketel zit zal grote stijghoogte meewerken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar als je te rustig laat lopen betekent dat jou temperatuur lager licht en ook vam jou dampen.
De meeste smaakstoffen hebben een hogere damp temperatuur dan de alcohol zelf . Dus je zal zeker smaak verlies hebben -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar mooi dat je drankje klaar is en ook nog gelukt. Dat je de voorloop weg gooi is meestal wel duidelijk die ruikt en smaakt niet goed. Maar de naloop is meestal ook niet meer de beste alcohol. In een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar hier zijn er ook een paar drankjes bitter geworden hoor, maar na een paar jaar op de fles wordt dat al minder. Hoe Soju smaakt weet ik niet maar ik was tijdens de Olympische winterspelen van 2018 die toen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar ik denk dat maanden te lang is denk eerder aan weken. Met snippers wordt je drank snel bitter.
-
Cocosbwoone antwoordde op het onderwerp "Zijn hier ook stooksters welkom?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar merci
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar De RVS zadels hebben wat meer oppervlakte ter vergelijking tot de koperen zadels wegens hun vorm. Daardoor verloopt de terug condensering (reflux) wat efficiënter. Echter zaten er vroeger in de t500 reflux kolom keramische steentjes, dezelfde als de kooksteentjes…. Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar verkopen ze los, zoek maar in de webshop
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar de buis en de mand staat er los in. Wel in de zijkant van de buis voldoende gaten geboord voor circulatie van de vloeistof.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar ik heb ook wel eens geëxperimenteerd met rijst en het was eigenlijk wetenschap begrijp ik nu want ik heb alles genoteerd
https://stookforum.nl/forums/het-cafe/rijst-whisky/#post-41147
Of misschien was het wel aankloten maar het resultaat was in ieder geval wel lekker. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar voor een ongemout graan product moet je een geschikt gist hebben . Meeste wijn , bier en destillatie gisten zijn niet grschikt. koji yeast, ragi tape yeast of de rode rijst gist heb je daarvoor nodig . Dat zijn… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar een mout gebruiken kan, echter is de geleringstemperatuur van rijst 68-82 °C, dat betekent dat je wat hoog zit qua temperatuur om te maischen, dan zou ik aanbevelen om de rijst voor te koken zodat de zetmeel in oplossing… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar Het verschil tussen aanklooien en wetenschap bedrijven is slechts het opschrijven van dingen 😉 . Ik had nog niet van de drank gehoord en ben even wat gaan lezen want er waren me een paar dingen in je… Meer lezen»
-
Scoozy antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar lees erboven “buis in de T500” en dan mand erop zetten 😉
-
imker antwoordde op het onderwerp "Partij overjarige honing te koop" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar Geen probleem, stuur maar een PB dan spreken we wat af!
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@riesjaar bedankt voor je antwoord, handig filmpje indd. Welke gist vind jij zelf het best ?
- Meer laden