Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

rinus55

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van rinus55

@rinus55

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 ik ben ook enorm blij met mn alquitara. Hij voldoet voor heel veel dranken. Ik ben aan het sparen voor de 10l versie.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 dat zijn “exclusieve drankjes ” .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 probleem is alleen de prijs . Je kunt een truffel likeur maken door 40 gr  zwarte of winter truffels , 1/2 kaneel stok , 1 vanilleboon , 12 gram amandelen, 2 gr karwijzaad, 15 gr on gezwavelde rozijnen macereren…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SanderS

    SanderS antwoordde op het onderwerp "Alcohol omrekenen" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 bedankt voor uw antwoord

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 uiteraard. 2 versies zelfs. Beiden komen as week.

  • Profielfoto van Revalanche

    Revalanche antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 soms wel.. 🫣

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 ik zou dat ook wel eens willen proberen maar dan wel als @hilly met zijn kruiden opmaat topic de kruiden verzorgt 😆 zijn toch wel veel verschillende kleine beetjes kruiden.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 vers word beter opgenomen dan poeder

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55  zolang er voldoende voeding (bloem) en zuurstof (lucht erin kloppen) aanwezig is, zal de knopvorming en versterking blijven. Vooral het zuurstof is erg belangrijk. Dus veel lucht erin blijven kloppen

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 Op 2 november begin vd heb ik de ananas en rietsuiker met lauwwarm water weg gezet. Gisteravond heb voor het eerst wat vers water en bloem toegevoegd. Dus zonder bloem zeg maar 2,5 dagen. Zo vlot gaat het met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 je zou met een microscoop en nog een hulp stukje de gist kunnen tellen, maar dat heb ik nooit gedaan. Normaal gebruik ik 1.5 liter gisstarter voor 27 liter stookwijn maar ik heb nu 55 liter en daarom heb…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 ik heb de gist zoals hier voor beschreven opgekweekt in een glazen potje met wat huishoudfolie erover. Het potje stond op de aanrecht in het zonlicht en de eerst week heb ik een paar keer per dag geschud/geroerd. Daarna…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 als je goed tijd neemt en voed dan kun je met gist uit eigen keuken tot 12 % met gemak halen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 als je gist opkweekt moet het veel zuurstof hebben en dus ook de eerst dagen op geroerd om knop te vormen en delen heeft gist zuurstof nodig. als je een paar dagen de gist kweek te weinig zuurstof geeft…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gewoon zoals we het moesten leren ." – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 dit is gewoon standaard laboratorium glas.  Ik denk dat het ook gewoon overal nog is te krijgen.  Ja je kunt zien wat er gebeurt. Zelfde gebeurt ook een een koperen of rvs ketel .  Alleen de warmte verdeling en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 dat wilde ik ook doen maar was bang dat ik de emmer om zou stoten 😆 heb hem dicht gelaten dit jaar. Normaal stook ik 4 keer achter elkaar per jaar en de eerste keer zonder dunder en dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 ik doe op het laatst een beetje bij de gist van het product wat ik wil gaan vergisten. Maar in het begin niet te veel suiker want dan gaat de gist werken en krijg je alcohol en bubbels. Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 ananas met schil zorgt voor gist . Bepaalde bacteriën en ook benzylbutanoaat en ethylbutanoaat. 
     
     
     

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 dat gaat wel goed komen, meestal kweek ik een gist op van een stuk suikerriet en een blaadje spitskool maar nu heb ik voor de rum een ananas gist. Welke gist heb jij gebruikt voor je rum?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 nu we het er zo over hebben, ben voor de rum ook een gist aan het opkweken. Ik heb een stuk ananas schil en blad  fijn gesneden en in lauw water in de zon gezet. Na een week met…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz tom182

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 20 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens