-
Revalanche antwoordde op het onderwerp "Grotere pot for de Vevor SC-4 air still" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55 dat is inderdaad de andere afweging . Zo’n Chinese voetbal zit al snel in de buurt 🤓
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55 oh das wel handig!
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55 wat betreft filteren… hoe doen jullie dat? Ik gebruik koffiefilters of keukenpapier maar na een halve fles stroomt het niet meer door. Niet te doen met grote hoeveelheden. En dan heb ik het al door een kaasdoek gehaald…
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55 ah herkenning, dat is prettig! Ik zal het ook gaan filteren
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Van een 4 L Airstill naar een vevor 30 L rvs ketel" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55 nee, helaas.
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Van een 4 L Airstill naar een vevor 30 L rvs ketel" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rinus55
Aha, hier spreekt de doe het zelver weer?! 😎 😀 -
TheTwekkelerGodfathers antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 thx, gaan we naar kijken 🙂
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 Gerstemout bevat ook zetmeel, daar komen single malt whisky’s vandaan 😉 Gerstemout mits niet gedroogd (geëest) op een te hoge temperatuur bevat verschillende enzymen om onder andere zetmeel om te zetten naar steeds kleinere suikers totdat deze klein… Meer lezen»
-
ArtA380 antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 Dank voor de tip. Eerst water koken en dan afkoelen tot 65 gr volgens de tabel denk ik en dan uurtje of zo op 65 gr houden?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 ik heb wel eens gelezen dat in stappen terug lengen de smaak te goede komt. Mijn rum verlaag ik om de week met 10%. De rum is dan 70%, 60% 50% en dan 40%. Het is sowieso al beter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troebel , zweem , nare geur , vieze lucht , verkleuring , bijsmaak, mogelijk enkele eerste oplossing" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 dit zijn slecht een paar basis weetjes die eigenlijk iedere thuis destileerder zou moeten weten of in het standaard stookboekje moet hebben staan. Ik had het al eens eerder geplaatst maar kon niet meer vinden. Ik zal binnenkort nog… Meer lezen»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Troebel rum" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 ik ben al aan t oefenen.. terug naar het topic haaha. Voordat we alles bevuilen.
17027290439986669484889607150202.jpg -
RuMo antwoordde op het onderwerp "raffaello zonder raffaello" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 dat het wat dik is geworden vindt ik niet erg want het moest ook een cream likeur worden maar er kwamen wat bonken in en die schut ik er uit. Met snoepjes zoals raffaello, drop en pepermuntjes een drankje… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "raffaello zonder raffaello" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 ik heb ook nog geen foto gemaakt maar het is witter dan baileys en ik moet flink schudden voor gebruik want het is behoorlijk dik. Dat zal ook wel door de santen komen dat ook wat kokos snippers mee… Meer lezen»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 ok, ik heb de voorloop 500 ml aangehouden en daarna ben ik gaan scheiden in 0.75ml flessen. Ook de eerste fles na de voorloop heb ik niet gebruikt. Bij was is het nu niet scherp. Ik heb eigenlijk gewerkt… Meer lezen»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 jaja, er zit een prop keukenrol in de hals van de fles nu. Dit laat ik nog wel 1 week zo, daarna ga ik weer wat water toevoegen, naar 50% ongeveer..alles op gevoel hoor. Volgens mij moet de keukenrol… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "raffaello zonder raffaello" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 ik had zelf ook al het idee om het eens met een andere alcohol te proberen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "raffaello zonder raffaello" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 Ik heb de Raffaello ook gemaakt: 800 ml kokosmelk 100 gr cocoscreme santen 300 gr witte chocola met witte rum aanvullen zodat het 17% wordt (net als baileys) Mijn vrouw vond de rum smaak nog iets te veel aanwezig… Meer lezen»
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "raffaello" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rinus55 😝 👍
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "raffaello" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rinus55 bedankt voor het delen hor lang is dit houdbaar met melk en room erin ?
- Meer laden