Vond forum berichten leuk

RE: walnoot likeur 1

Beide versies staan bij mij te macereren, ben benieuwd 🙂

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Met dit weer is het natuurlijk weer CIDER tijd 😆 De druivensap met CL23 van ruim een jaar geleden is nu wel de favoriet. De appelsap heb ik dit jaar allemaal verstookt voor een basis alcohol...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever)

Mijn ervaring is dat het resultaat in grotere hoeveelheden beter is. Als ik ouzo maak begin ik met een wash van 25 liter op basis van druiven (Pekmez). Na gisting gaat die 2x door de T500 met reflux. ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Lekker dan....

Nou, het is toch nog goed gekomen😊. Het was een heel warme en heel lange sessie. Half acht vanmorgen ging de ketel aan en 16:45 ben ik gestopt. Zat net onder de 60% en de smaak begon terug te ...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Dat wordt kurken trekken

Beetje zuur  IMG_0654.jpeg

In forum Stooktips

1 jaar geleden
Dat wordt kurken trekken

Dat wordt kurken trekken. Afgelopen weekend 15 dozen wijn opgehaald bij een groot handel die er van af wilde. Voor niks is niet gauw te duur denk ik dan maar. Is kijken of ik er iets lekkers van kan s...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Eerste poging wijn maken

@rinus55 juracon en colombard zijn beide inderdaad 2 van de rassen voor cognac .

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: walnoot likeur 2

@rinus55

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Eerste poging wijn maken

@rinus55 ja natuurlijk kun je die gebruiken. De meeste druiven zijn bruikbaar alleen nuet allemaal voor cognac ,armagnac of metaxa.

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Nieuwe lid nu al vragen

@dedamian Tussen door zou je de beginnersgids kunnen.

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag

Als je overhevelt van gistton naar stookketel dan zal je onderin een grauw laagje drap tegen komen. Deze laat je achter in gistton. Gebruik een kwaliteit gist . Een goede alcohol uit suiker maak je...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: groeps foto

@rinus55 bandido !! 🤣 🤣 🤣

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
Vaatje inbranden

Na honderden keren (oké ietwat overdreven) mijn vaatje gevuld te hebben, werd de smaak maar ook de kleur steeds minder, de enige optie is om de binnenkant in te branden om een mooie rooksmaak te krijg...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: project klimaatkast

@mau als u een oude koelkast koopt en daar een stc1000 of een inkbird aan hangt icm een warmte mat/lint/lamp kunt u heel precies vergisten. Er staan how to's op YouTube.

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: receptje gevonden snel fermenteren

@rumo je mag het noemen zo je wil maar toen ik begon inmiddels bijna 45 jaar geleden werd er niet gekeken naar internet moonshiners en schuurtjes kneierij uit amerika maar volgde ook de thuis distill...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Pagina 10 / 26