Vond forum berichten leuk
RE: Benedictine @rinus55 uiteraard. 2 versies zelfs. Beiden komen as week. |
In forum Likeuren |
2 jaar geleden |
RE: Terug van weggeweest @alchemist misschien heeft hij een manier gevonden zodat bier en vrouwen samen gaan ben benieuwd. Bier is overigens wel eens schoonheidsmiddel als ik er veel van drink worden alle vrouwen mooi. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Beerenburger kruidenbitter recept @rinus55 vers word beter opgenomen dan poeder |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Het kleine vaatjes topic Sorry ik maak geen mooie etiketten. Deze net uit vat gehaald. Eerste liter na 7 j gebotteld . De rest blijft op vat . IMG_20231109_190017659.jpg |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: 2023 Wat heb je geleerd ? @lemmy misschien toch een volgende workshop in 2024 . Omdat whiskey wat afgezaagd is dan maar met uitgangspunt/ thema " maischen met maïs, mout en rogge voor Dummies." Oeps beginners . En dan een b... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Lekker aan t bouwen 1e proefstook met water |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde Zojuist vanuit de zipzak de vloeistof met een juslepel afgeschept in een weckpot. Er komen hierdoor de nodige vezels mee. Aan deze vloeistof ca. 150 ml vers water en 150 gram patentbloem toegevoegd. I... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: spontaan vergisten vraag @rinus55 je zou met een microscoop en nog een hulp stukje de gist kunnen tellen, maar dat heb ik nooit gedaan. Normaal gebruik ik 1.5 liter gisstarter voor 27 liter stookwijn maar ik heb nu 55 liter e... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde Zojuist even de zipzak bekeken. Er zijn al behoorlijk wat belletjes te zien. Dit is het moment om deze aanwezige activiteit te vergroten. Celdeling gebeurt onder aerobe condities (zuurstofrijke condit... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
2023 Wat heb je geleerd ? Et voila ! Het jaar is nagenoeg achter de rug. Zeker omdat de recente storm een massa mispels heeft afgerukt en dat we dus beginnen aan de laatste vruchtvergisting van het jaar. Dus even tijd voor e... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde De suikerriet in handzame stukken gesneden en één part apart gehouden. De ananas geschild en hiervan een deel schil en bladeren apart gehouden. Alles plat gestamp in een vijzel en tezamen in een zipza... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
Van een 4 L Airstill naar een vevor 30 L rvs ketel Hoi elk, Na een kortsluiting van m n waterdestilleerder de Airstill hebben we een rvs 30L China ketel aangeschaft, ik vind dit wel een handig ding daar je hem niet alleen als destilleerder kunt ge... |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Gewoon zoals we het moesten leren . @rinus55 dit is gewoon standaard laboratorium glas. Ik denk dat het ook gewoon overal nog is te krijgen. Ja je kunt zien wat er gebeurt. Zelfde gebeurt ook een een koperen of rvs ketel . Alleen de ... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Gewoon zoals we het moesten leren . Koper draad bundeltjes in fles i.p.v. kooksteentjes . Geven rustiger en continuïteit aan uitstroom. IMG_20231031_123101218.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
Gewoon zoals we het moesten leren . 43 jaar geleden begonnen met glas. Spul weer van zolder en inzichtelijk destilleren. IMG_20231031_112243662.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |