Vond forum berichten leuk
RE: Rum.... Ben benieuwd. mijn plekkie WhatsApp-Image-2024-06-26-at-00.22.38_ecc8601c.jpg |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040 @rinus55 graan of havermout moet even verwarmen in weinig water. Dan krijg je uit eiwitten aminozuren en daar is gist gek op. |
In forum Gist vragen |
5 maanden geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects @rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets mo... |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode @robbert Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden. |
In forum Spirits |
5 maanden geleden |
RE: Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars? Ik weet het niet over whisk(e)ys, maar wel over jenevers. Voor een verjaardag kreeg ik ooit eens een jenever van EUR 25 per glas aangeboden. Ik zei toen, dat ik liever 5 keer een glas van EUR 5 had, w... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Dat wordt kurken trekken Een dikke 2weken geleden heb ik heerlijk gegeten bij restaurant Tosca in Rotterdam. Als toetje neem ik meestal maar een drankje en dat werd deze keer Grappa en dan wel 4 verschillende smaken. Tamme ka... |
In forum Stooktips |
6 maanden geleden |
RE: Gelei vorming @rinus55 geld voor de meest fruit soorten. B.v. o.a. Ananas, kers,kokos en banaan niet noodzakelijk. |
In forum Likeuren |
6 maanden geleden |
RE: groeps foto @rinus55 een suiker stookwijn kan bijna niet mislukken en is prima voor een bubbelplaatkolom want je stook niet op smaak maar neutraal. |
In forum Mijn installatie |
6 maanden geleden |
RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy Hij wordt steeds lekkerder, toch nog een klein beetje houtsnippers toegevoegd, meer voor de kleur hoor, de smaak zit er zo al wel in. Wat een top borrel! Blind zou je het gewoon whisky noemen. Je proe... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @robbert en hoe denk jij over moutmeel? Ik weet het is 180 graden de andere kant op als waar jullie het hier over hebben, maar een molen hier in de buurt maalt dat voor een jenever en ik wil er een ne... |
In forum Stookforum |
6 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @brenner je kunt je beperken tot " moonshinen " of serieus bezig zijn met goede drank maken. Werken met spul uit winkels of zelf sturing geven om smaken te creëren. Elke handeling vanaf het manier ... |
In forum Stookforum |
6 maanden geleden |
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos ) Grote voorraad kruik. IMG_20241227_145854523.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
6 maanden geleden |
RE: Enthousiast geworden Bedankt voor jullie reacties; het is de 15 liter whisky alambiek geworden. Zojuist besteld. |
In forum Stel je even voor... |
6 maanden geleden |
RE: Drank serie @bazz om smaak te delen moet er eigelijk een avondje geproefd worden .. |
In forum Het Café (praathuis) |
7 maanden geleden |
Sambuca Voor de liefhebber hier mijn sambuca recept ; 50 gr steranijs40 gr anijs20 gr jeneverbessen10 gr venkelzaad5 gram koriander5 x kruitnagel5 Zwarte peper korrels2 kaneelstokjes10 gr zoethout5 koffiebo... |
In forum Recepten |
7 maanden geleden |